möjliga tecken på graviditet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-29
Konstaterande att du är gravid är en av de mest monumentala gånger i livet . Om graviditeten är en överraskning eller om du har försökt att bli gravid i flera månader , kan de tidiga symtom på graviditet vara överraskande. Att förstå vad som väntar , vad som är normalt och vad som kan tyda på problem kan bidra till att göra de första månaderna av graviditeten mindre stressande.

fysiska tecken

En missad tid är ofta det första tecknet på att kvinnor upplever under graviditeten . Moderna graviditetstest är känsliga nog att använda den första dagen av din förväntade tid .

En mängd rötning frågor grödan ofta upp i början av graviditeten . Graviditetsillamående, eller illamående , är en möjlig tecken på graviditet , och kan pågå hela dagen . Mat cravings är ytterligare ett tecken på graviditet . Mat aversioner är ett vanligt graviditet tecken , och kan vara mild , där den gravida kvinnan egentligen inte vill tänka på att äta en viss mat, till svår , där lukten av den felande mat är nog att kvitta en runda kräkningar .

Brösten upplever förändringar tidigt i graviditeten också. Dessa förändringar innefattar svullnad , utveckla en känsla av fullkomlighet och känslighet . Det vårtgårdar , den pigmenterade huden runt bröstvårtorna , kan bli mörkare och mer uttalade .

Förstoppning kan vara ett tecken på graviditet . Progesteron , ett av de hormoner som hjälper kroppen att bibehålla graviditeten , kan också orsaka långsam nedgångar i mag- tarmkanalen , vilket kan leda till förstoppning .

Emotional Skyltar

Det är vanligt att kvinnor i tidig graviditet för att bli känslosam . Kroppen arbetar övertid för att förbereda sig att stödja en baby , och hormonnivåer förändras snabbt. BabyCenter. com rapporter om att dessa känslor , som kan variera från mild humörsvängningar till besvärande depression eller ångest , vanligtvis förbättra mot slutet av första trimestern .

Överraskande Skyltar

En del kvinnor blir förvånade över att uppleva mindre blödningar tidigt i sin graviditet . Känd som implantation blödning , sker det när embryot implantat på väggen i livmodern.

Ett annat tecken många kvinnor tycker förvånande i början av graviditeten är extrem trötthet . Trots att det är vettigt att trötthet kommer att bosätta sig i slutet av graviditeten , kan utveckla trötthet inom en vecka efter befruktningen . Under graviditeten , blodkärlen vidgas inför ökad blodvolym nödvändigt för att stödja barnet . När blodkärlen vidgas , sänker det tillfälligt blodtryck , vilket kan orsaka känslor av yrsel och svimning , enligt Mayo Clinic .

Det kan vara överraskande att huvudvärk är ofta ett tecken på graviditet . Förändringar i hormonnivåer kan leda till utveckling av en låggradig huvudvärk under tidig graviditet , enligt den amerikanska Graviditet Association .

Previous:nothing Next:Finns det biverkningar hos barn som tar linfrö olja ?

Relaterade artiklar


 • enklaste sättet att bli av med möss
 • hur man rengör kran luftfuktare
 • födelsemärken & graviditet
 • vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor ?
 • spik tillväxt & graviditet
 • matta installation och barnets hälsoproblem
 • Vad händer under sport physicals?
 • lämplighet idéer för undervisning en vattensport klass
 • polycytemia höftproblem
 • hur man använder saltvatten för att framkalla kräkning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com