negativa effekter av p-piller

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-24
P-piller , även kallad p-piller , används för att förhindra graviditet. Dessa piller innehåller hormoner , så det finns flera negativa effekter att överväga innan denna typ av läkemedel . Vissa kvinnor kanske inte kan ta p-piller om de har vissa medicinska tillstånd eller har riskfaktorer som skulle förvärras av p-piller .

Huvudvärk

P-piller innehåller progesteron , östrogen eller en kombination av båda hormoner . Läkare från Mayo Clinic förklara att dessa hormoner kan påverka kemikalier i hjärnan som orsakar huvudvärk . Om dina medicinska vårdgivare tycker din huvudvärk orsakas av p-piller , får ett piller med en lägre dos av östrogen förskrivas . Ett annat alternativ är att använda ett piller som bara innehåller progesteron . Om dessa förändringar inte lindra din huvudvärk , kan du få råd att använda en annan form av preventivmedel .

risk för blodpropp

Vissa p-piller avsevärt öka risken för att utveckla blodpropp . Dessa blodproppar är farliga eftersom de kan resa till lungorna , vilket resulterar i en lungemboli . Även piller som innehåller östrogen är kopplade till en ökad risk för blodproppar , verkar risken vara störst hos kvinnor som har andra faktorer för blodpropp utveckling . Kvinnor som röker eller har högt blodtryck inte kan ta p-piller på grund av den ökade risken för blodpropp utveckling . Blodproppar utvecklar också mer frekvent hos kvinnor över 50 , stillasittande kvinnor , diabetiker och kvinnor med högt kolesterol och en hjärtsjukdom .

Uppsvälldhet

uppblåsthet är förknippad med p-piller som innehåller höga halter av östrogen . Dr Frederick R. Jelovsek , professor i obstetrik och gynekologi vid James H. Quillen College of Medicine , visar att östrogen i p-piller stimulerar ett ämne som kallas renin- angiotensin . Detta ämne , som finns i njurarna orsakar vätskeansamling. När vattnet är kvar , är natrium också behållas. Dr Jelovsek rekommenderar att du använder lågdos p-piller att minimera uppblåsthet och viktökning på grund av vätskeansamling.

onormal blödning

abnorma blödningar kan förekomma under de första fyra månaderna av p-piller , eller som en bieffekt av långvarig preventivmedel används. Dr Marjorie Greenfield , docent i obstetrik och gynekologi vid Case School of Medicine, visar att det tar flera månader för menstruationscykeln att reglera sig själv en gång en kvinna börjar ta ett p-piller . Genombrottsblödning , som är lätt blödning som uppstår mellan menstruationscykeln , kan ske först när cykeln är helt reglerade . Onormal blödning kan också uppstå efter en kvinna har använt p-piller under en längre tid . Dr Greenfield förklarar att detta beror på långvarig användning orsakar slemhinnan i livmodern blir tunt . När livmoderslemhinnan är tunt kan det inte stanna på plats , vilket resulterar i fläckar.

humörsvängningar

p-piller är associerad med humörsvängningar, inklusive känslor av depression , humörsvängningar och alltför känslomässiga reaktioner på situationer . Byta till ett p-piller som har en lägre dos av hormoner kan lösa dessa humörsvängningar . Om du tar en annan drog inte hjälper, kan stoppa p-piller för en eller två månader hjälp för att avgöra om piller orsaken till humörsvängningar. Om humörsvängningar inte stannar även efter det piller stoppas, en utvärdering för depression eller andra psykiska förhållanden är motiverat.

Previous:nothing Next:positiva tecken på graviditet

Relaterade artiklar


 • sjukförsäkring bidrag för kämpande familjer i Nebraska
 • hem HLR utbildning
 • minnesota medicinsk hem lärande samarbetsaktiviteter
 • Montana sjukförsäkring för barn
 • tidiga filmvisningar för afroamerikaner att eliminera sjukdomar
 • effekten av cybermobbning
 • hudfläckar hos barn
 • riktlinjer för män & hjärtsjukdom
 • hur man får ett rum till en idealisk temperatur sova
 • varför pojkar kissar i sängen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com