om blödning efter abort

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-30
En graviditet kan avslutas med medicin eller genom förfaranden som opereras bort fostret från livmodern. Oavsett hur det utförts, abort (eller abort) är en fysiskt och känslomässigt utmanande förfarande för någon kvinna. Det tar ett tag för kroppen att återhämta sig efter en abort, och det finns ett antal biverkningar att kvinnor bör vara förberedda på --- inklusive blödning

Tidsplan

Blödning är olika för varje kvinna och varje abort. Hur mycket och hur länge man blöder kan bero på faktorer såsom hur långt gången du var i din graviditet och vilket förfarande du hade . Blödning kan vara så lite som bara några dagar , men det kan vara så länge som sex veckor .

Vad Blödning Is Like

Inte varje kvinna blöder efter abort --- vissa inte upplever något alls . Inom de första dagarna efter abort , kan du uppleva enda ljus eller spotting . Efter ungefär fem dagar får blödningar öka --- och det är helt normalt , så att inte oroa dig om blödningen är överdriven . Som blödning blir tyngre, kan blodet får också mörkare och tjockare. Det är vanligt för kvinnor att passera blodproppar --- tjocka klumpar av mörkt blod. Detta är bara livmodern rengöring sig ut och förbereda för nästa menstruationscykel. Koagulering bör inte vara längre än 24 till 48 timmar.

Vad man kan förvänta

Det är normalt för blödningen att sluta och börja, och växlar mellan ljus spotting och kraftigare blödningar. Det kan se ut som en brun flytningar, eller vara ljusare i färgen. Om blödningen är ljusröd och fortsätter i mer än två veckor, kontakta din läkare. Du kommer troligen att få din mens igen inom fyra till sex veckor efter aborten, om du tar ett piller som skulle förhindra det.

Blödningskontroll

Använd en binda för att kontrollera blödning efter abort. Byt den ofta, och hålla ett öga på hur mycket du blöder och hur ofta du behöver byta binda.

Ska du inte göra

Ta det lugnt de första veckorna efter din abort. Det innebär ingen motion, ingen douching, inget umgänge och ingen tampong användning. Du vill inte lägga något inuti slidan under minst ett par veckor att låta allt läka .

När ska ringa din läkare

Om du har kraftig blödning , vilket innebär att du tränger igenom en binda i två timmar eller mindre , kontakta din läkare omedelbart . Om du har feber eller svår smärta , bör du även se din läkare . Om din blödning fortsätter under längre tid än sex veckor (eller vad din läkare säger är normalt för dig ) , se din läkare .

Previous:nothing Next:troliga tecken på graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka finmotorik
 • toxikologi av isopropanol
 • enklaste sättet att bli av med möss
 • biverkningar av klor i vatten
 • det bästa sättet att använda en bastu
 • mjäll i spädbarn
 • utveckling av en 1 månad gammal baby
 • naveln och buksmärta
 • Texas sjukförsäkring för barn
 • varför intramuskulära injektioner?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com