om låg progesteron

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-15
Honorna har två hormoner som är specifika för deras kroppar : progesteron och östrogen . De två hormoner arbetar tillsammans med varandra för att främja fruktbarhet och sörja för en sund menstruationscykel. Hormonnivåer kan påverkas av många omständigheter . Låga nivåer av progesteron är ofta ett tecken på problem med fertilitet eller menopaus . Det finns fertilitet och hormonbehandling alternativ för att hantera de symtom på lågt progesteron

Progesteron

Progesteron är ett hormon som är specifika för kvinnor . Äggstockarna produktion under ägglossning, ägget frigörs från en äggstock . Progesteron är delvis ansvarig för produktion av livmoderslemhinnan , endometriet-som ett ägg , om befruktade , blir inbäddade i. Progesteron fluktuerar med menstruationscykeln och är på sin högsta nivå under och efter ägglossning . Det är som lägst när menstruationen börjar.

låg progesteron

Ibland kan en person har låg eller förhöjda nivåer av progesteron . Många tillstånd som cancer , graviditet och klimakteriet påverkar hormonnivåer . En låg nivå av progesteron är oftast förknippas med missfall , problem med ägglossningen och infertilitet .

Symtom

symtom på lågt progesteron kan vara allt från infertilitet att depression till problem med menstruationscykeln. Den naturliga klimakteriet minskar såväl kvinnliga hormoner , progesteron och östrogen , leda till vanliga symtom såsom värmevallningar , sömn problem , humörsvängningar , förlust av tonen i bäckenbottenmuskulaturen , förlust av fertilitet och förlust av benmassa .

Behandling

För kvinnor som har problem att bli gravid , ett blodprov (eller flera tester ) för att bedöma progesteron kan hjälpa till att diagnostisera problem med fertiliteten , bestämma risken för missfall och övervaka effektiviteten av läkemedel . När hormonnivåerna är etablerade kan muntliga progesteron förskrivas för att lindra menstruella problem . Progesteron kan också skrivas ut i samband med östrogen för symtom relaterade till klimakteriet

Varning

När man överväger hormonbehandling , rådgöra med din läkare om din personliga medicinska historia-. särskilt om du har haft blodpropp , röker, har högt blodtryck , diabetes eller har någon leversjukdom . Biverkningar inkluderar plötslig huvudvärk , domningar , illamående , depression och influensaliknande symtom . Rådgör med din läkare omedelbart om några symptom uppträder.

Previous:nothing Next:vad är milda influensaliknande symptom?

Relaterade artiklar


 • hur täckningen av en vattenbehållare & sopor kan påverka vår hälsa
 • leksakers säkerhet frågor
 • Vicks kall vs varm luftfuktare
 • Hårborttagningscreme under graviditeten
 • toxikologi av isopropanol
 • Alpha Hydroxy & graviditet
 • Illinois cobra lagar
 • mekanisk och kemisk nedbrytning i munnen
 • Hur vet jag om jag är gravid innan min nästa period ?
 • Orsakerna till kräkningar och illamående hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com