om online symptom diagnos

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-30
Eftersom Internet har blivit en viktig resurs för information, har webbplatser visade sig att tillhandahålla medicinsk information och kan stöd vid diagnostisering symtom. Dessa webbplatser erbjuder ett alternativ till att besöka en läkare och kan vara användbara för din egen personliga uppbyggelse och för att avgöra hur allvarliga symtomen är när man inte mår bra

Virtual Doctor program

Virtuella läkare är en metod för att erhålla en online symptom diagnos. Vissa webbplatser , såsom FreeMD. com , erbjuda en " virtuell doktor " -programmet. Med dessa program , börjar du genom att ange i din primära symptom ( de symptom som stör dig mest) , och programmet ställer en rad frågor . Dessa frågor är utformade för att vägleda programmet för att slutligen komma fram till diagnosen.

Symptom Checkers

Ett annat verktyg som kan användas för online symptom diagnos är ett symptom " bricka ". Symptom pjäser använda databaser som lista orsaker till specifika symtom . Till exempel symptom pjäs på WrongDiagnosis . com kan du börja med att plocka din primära symptom . Du har då möjlighet att antingen visa alla de potentiella orsaker till att symptom eller välja andra symptom du känner att begränsa listan av möjligheter . Din lista med resultat kan du klicka på en särskild omständighet eller sjukdom och lära sig mer om det .

medicinska databaser

En tredje möjlighet för online symptom diagnoser är medicinsk information databaser , t. ex. Medline Plus . Med denna typ av webbplats kan du söka igenom sin databas baserat på dina symtom . Detta kan ske antingen genom att använda webbplatsens sökverktyget eller genom att titta genom sina ämnen listan tills du hittar dina symtom . Även om inte lika omfattande som de två första alternativen , dessa databaser vanligtvis ge mer detaljerade och informativa texter .

Fördelar

Online symptom diagnos har fördelen av att vara snabb, bekväm och oftast gratis . Leta upp din symptom på nätet ger dig möjlighet att lära dig mer om din kropp utan kostnad och tid för att göra ett läkarbesök . Online symptom diagnos kan också hjälpa dig att avgöra om dina symtom kräver läkarbesök eller om du kan ta hand om dem själv .

Nackdelar

Online symptom diagnoser , å andra sidan är inget substitut för att vägleda av en utbildad läkare eller sjuksköterska. Även dessa resurser kan vara informativ , kan de lätt misstolkas . Dessa program och webbplatser ger också information utan till förmån för en fysisk undersökning, som är en viktig del av den diagnostiska processen för en läkare . Slutligen kan dessa webbplatser inte föreskriva mediciner , så en läkare besök i slutändan kan bli nödvändiga.

Previous:nothing Next:om blödning efter abort

Relaterade artiklar


 • ett nyfött diet
 • telejourer för graviditet frågor
 • Hur du tar orto Tri- cyclen
 • typer av preventivmedel användas för att stoppa perioder
 • elektroniska spel & barns hälsa
 • hur man ska behandla kliande ben efter rakning
 • bred bas sockerrör tips
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • bästa sättet att använda en eliptical träningsmaskin
 • potträning ett barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com