orsakerna till vätska efterspänn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-31

Vätskeretention

Den mänskliga kroppen är en komplex men ändå fantastisk maskin . Den består av olika system och nätverk , alla med utsedda roller som säkerställer optimal hälsa . Ett av dessa system är det lymfatiska systemet och ansvarar för dränering vätska från kroppens vävnader och skicka det tillbaka in i blodet där det kom ifrån . Vätskeansamling uppstår när det lymfatiska systemet inte fungerar och misslyckas med att ta bort överflödig vätska från dina vävnader .

Typer

Vätskeretention, ödem eller som det kallas i det medicinska samfundet , indelas i två kategorier : . generaliserade och lokala
generaliserat ödem gör att hela kroppen att svälla , samtidigt som lokalt ödem berör endast vissa områden av kroppen , till exempel dina fötter eller ben . Det finns en mängd orsaker till båda dessa typer av vätskeretention, bland vilka är varmt väder , fluktuationer i hormoner under en menstruationscykel och en högre än normalt saltintag .

Vanliga orsaker

Några av de de vanligaste orsakerna till vätskeretention omfattar stående under lång tid , vilket orsakar vätska samlas på botten av dina fötter och ben , läkemedel såsom blodtryckssänkande medel ( läkemedel mot högt blodtryck ) , kortikosteroider (används för behandling ledsmärta och inflammation ) , icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen och graviditet (på grund av hormoner som orsakar din kropp att behålla överflödig vätska ) . Dessutom brinner bidrar till vätskeretention , vilket är kroppens sätt att svara på en brännskada

Medicinska orsaker

Vissa hälsotillstånd också bidra till vätskeretention. Dessa omfattar förhållanden såsom hjärtsvikt , vilket innebär att kroppen att behålla vätska som ett sätt att kompensera för bristen på blod pumpas , njur -och leversjukdomar . Såväl njurar och lever är ansvariga för rodnad toxiner från kroppen , om de inte fungerar , du är mer sannolikt att behålla vätska . Vissa typer av artrit orsakar också vätskeretention lederna sväller med vätska .

Previous:nothing Next:alla verkliga tecken på graviditet

Relaterade artiklar


 • vad är effekten av baroreceptorer på andningen ?
 • barns kreativa rörelseaktiviteter
 • läkemedel som inte är friska för kvinnor under graviditeten
 • vad är orsakerna till öronen blir röd och varm ?
 • om moraliska utvecklingen hos ungdomar
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • hur man använder en strumpa stöd
 • testosteron kontra blodtryck
 • sjukförsäkring bidrag för kämpande familjer i Nebraska
 • hur man kan öka testosteronnivåerna genom att utöva
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com