räkna metod för födelsekontroll

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-17

Inledning

Räkningen preventivmedel , även känd som rytm -metoden , kalendern metoden , fertilitet medvetenhet eller naturlig familjeplanering , är begreppet för att undvika sexuellt samlag på dagar när kvinnan är mest sannolikt att bli gravid , eller att använda en annan typ av preventivmedel på den tiden , såsom kondomer . En kvinna är mest sannolikt att tänka på eller runt ägglossningen , så om hon kan avgöra när hon har ägglossning , kan graviditet undvikas genom att avstå från samlag under den tiden på hennes cykel . Räkningen metoden är det enda preventivmedel tolereras av katolska kyrkan .

Fastställande Ägglossning

Ägglossningen sker ungefär 14 dagar innan menstruationen börjar. För att få en ungefärlig uppfattning om vid ägglossningen , räkna tillbaka 14 dagar från början av din tid . Till exempel , om din cykel är genomgående 28 dagar lång , inträffar ägglossningen runt dag 14 . Om din cykel är 30 dagar lång , kommer att ägglossningen inträffar omkring dag 16 . För att använda räkning preventivmedel mest effektivt , måste du följa din cykel i minst ett år att få en korrekt genomsnitt hur lång din cykel är . Ägglossning kan också spåras genom att ta din basala temperatur dagligen eller genom att spåra konsekvensen i ditt livmoderhalssekret , som är tunnare runt tiden för ägglossning . Din basala temperatur kommer att stiga från 0,4 till 0,8 grader Celsius när du har ägglossning .

undvika graviditet

När du har bestämt när du har ägglossning , är nästa steg planerar samlag runt det . Kvinnans ägg lönsamt för bara 12 till 24 timmar efter ägglossningen , men en mans spermier kan överleva på kvinnans kropp i upp till sju dagar . Därför , om du använder räknar preventivmedel , rekommenderas att du undviker samlag under flera dagar före och efter ägglossning , eller använda en annan metod för födelsekontroll för att undvika graviditet .

Mindre bra

Till skillnad från kondomer , räkningen metod ger inget skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar .

Mycket få kvinnor har menstruationer konsekvent nog att använda rytmen preventivmedel effektivt . Om din cykel är 24 dagar lång en månad och 32 dagar lång nästa , kan det vara mycket svårt att avgöra när du har ägglossning .

Vissa par kan ha svårt att hålla sig till ett system med "säker" och "osäkra" dagar. Eftersom räkningen preventivmedel har en felfrekvens på upp till 25 procent, är det bäst används tillsammans med en annan form av preventivmedel. Räkningen Metoden kräver att ett engagemang för att spåra kvinnans cykel under en lång tid, så det är bäst i långa relationer --- särskilt de där paret är beredd att hantera en graviditet om rösträkningen metoden misslyckas.

Previous:nothing Next:lista över läkemedel preventivmedel

Relaterade artiklar


 • hur auscultate lungan ljud
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • förskola hälsa spel
 • Skillnaden mellan blodplasma och blodserum
 • vad är den kemiska riskerna med rengöringsmedel på mat ?
 • vikten av personlig hygien hos barn
 • vad är fosfatidyl glycerol ?
 • hur man talar till äldre föräldrar
 • sjukhem temperatur föreskrifter i Illinois
 • hur man gör ett piller kross
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com