skeden av ett växande fostret

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-27

den första trimestern

Sjukvårdspersonal dela en graviditet i tre trimestern . Under den första trimestern , eller de första 12 veckorna av graviditeten , går ditt barn från en separat ägg och spermie till en igenkännbar pojke eller flicka med skinn och ben som även kan suga på tummen . Annan utveckling under det här skedet är att utveckla ett hjärtslag och navelsträngen . Ditt barn utvecklar ett hjärtslag på cirka fem veckor , och arm och ben knoppar på samma gång . I den sjätte veckan börjar barnet att utveckla ansiktsdrag . Åtta veckor inleds skelettet utveckling . Benet börjar som brosk och fortsätta att hårdna , både in utero och när barnet är fött. Vid vecka 10, kommer barnet att börja använda moderkakan att dra i näringsämnen och utsöndra avfall . Enligt Pregnancy. org i slutet av första trimestern , är ditt barn ungefär 3 u00BD inches lång och väger ungefär 1 u00BD uns .

andra trimestern

Den andra trimestern , veckor 13 genom 27 , är en av de mest spännande tider i graviditeten . Det är under denna tid som du kan börja känna bebisen röra sig . Hon har ögonbryn , och hennes finger och tånaglar samt hår på huvudet växer . Vid vecka 16 , kommer ditt barn att börja utveckla ett fettlager under huden . Utvecklingen av reflexer har skett , och barnet kan suga , hicka , svälja och blinka . Hon är också öva andning , inandning och utandning fostervattnet . Vid utgången av den andra trimestern , kommer ditt barn att reagera på stimuli utanför livmodern , till exempel ett starkt ljus . Enligt Pregnancy. org , i slutet av den andra trimestern , kommer den genomsnittliga fostret väger nära två pounds och vara runt 14,4 inches lång .

tredje trimestern

Du är i upploppet av graviditeten nu . Detta är en period av snabb tillväxt som din baby förbereder att gå in i världen . De flesta av de stora framsteg är fullständiga vid denna tid , och ditt barn bara behöver gå upp i vikt och låta hans organ att mogna . Hans ögon är fullt utvecklade , och han är kroppen stoppning med fett för att hjälpa honom att anpassa sig till livet utanför livmodern . Ditt barn tar över produktionen av hans röda blodkroppar, med fullt fungerande benmärg. Genom den 36: e graviditetsveckan, nästan alla av barnets organ är fullt fungerande. Ena släpar kroppsdel är lungorna, och ett spädbarn som föds vid den här tiden kan uppleva andningssvårigheter. Med 40 veckor, väger i genomsnitt baby 7. 6 pounds och är 20,2 inches lång, enligt Pregnancy. org.

Previous:nothing Next:tecken på Myom

Relaterade artiklar


 • tecken på arbetskraft i graviditeten
 • tatuering borttagning under graviditeten
 • tonåriga fysisk utveckling
 • om schip regeringen sjukförsäkring för barn
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • tecknen på ett missfall
 • hur man använder Mary Kay dermabrasion hudvård
 • varför intramuskulära injektioner?
 • instrument som används för att höra ett hjärtslag
 • om hårväxt i puberteten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com