svamp blöjeksem i en baby

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-08
Blöjeksem är en av de vanligaste hudproblem för spädbarn; i USA kommer de flesta barn drabbas mild blöjeksem någon gång innan de pott utbildade . Om behandlas snabbt , rensar blöjeksem oftast upp inom några dagar . Däremot kan ett blöjeksem som inte förbättras med normal behandling som inte orsakats av kontakt , men av en jästsvamp svampinfektion

Orsak

Jäst är en svamp som normalt finns i människokroppen . Befolkningen i jäst i kroppen brukar balanseras av goda bakterier i mag-tarmkanalen som hindrar jäst överväxt . Det finns dock flera faktorer som orsakar ett barn att utveckla en svampinfektion i blöjan området. En kontakt blöjeksem , som orsakas av att huden kommer i kontakt med urin och avföring , kan göra barnets hud mer sårbara och kan utvecklas till en svampinfektion . Dessutom, om antibiotika tas av barnet eller den ammande mamman , kan de döda goda bakterier , så att jästen att föröka sig och kan resultera i en svampinfektion .

Identifiering

Det första sättet att identifiera en svamp blöjeksem är bristen på svar på blöjeksem behandling . Om du använder grädde blöjeksem och lämnar barnets hud utsätts för luft så mycket som möjligt rensas inte utslag inom några dagar , då är det troligt att utslagen är en svampinfektion . Som det förvärras, kommer en svamp blöjeksem har tagit upp , ojämn hud , klart definierade gränser , och satellit- röda prickar som omger huvudsakliga utslag . Om barnet har nyligen haft en svampinfektion infektion i munnen , som gör det mer sannolikt att blöjeksem är svamp .

Behandling

En over-the-counter aktuell svampdödande kräm brukar klara en svamp blöjeksem . Under behandlingen lämna barnet utan blöja så mycket som möjligt , den varma , fuktiga miljön inuti en blöja är en bra miljö för svamp , och att det lämnar luften kommer att klara villkoret snabbare . Om utslag inte klar inom några dagar , se din läkare för ett recept svampdödande kräm .

Förebyggande

Många av de åtgärder som förhindrar svamp- blöjeksem är desamma som de som hindrar någon blöjeksem . Ändra ditt barns blöja ofta när det är vått och omedelbart efter en avföring . Använd våtservetter utan tillsatser eller doft , och tvätta dig barnets hud med varmt vatten under blöjbytet . Ge tid för barnets hud lufttorka mellan förändringar , och låta barnet tillbringa lite tid utan blöja varje dag . När du sätter en ny blöja om , fäst den löst nog att det finns utrymme för luftcirkulation .

Dessutom undvika att använda antibiotika så mycket som möjligt . Om en ammande kvinna måste ta antibiotika , kan det vara till hjälp för henne att ta probiotika samt för att förhindra jäst överväxt .

Diaper Överväganden

Om du använder engångsblöjor , se till att ditt varumärke har en ventilerande yttre foder eftersom det kommer att bidra till att förbättra luftflödet och minska risken för en svamp utslag . Om du använder tygblöjor måste du döda svamp i blöjor utöver rensa utslag på barnets hud . Tvätta blöjor använda blekmedel , grapefrukt utsäde utdraget , tea tree-olja eller varmare vatten än 122 grader F för att bli av med jäst i tygblöjor .

Previous:nothing Next:Utvecklingen av en 11 månader gammal baby

Relaterade artiklar


 • barndom återkommande buksmärta
 • hudvård med niacinamid
 • hur är fostret påverkas av alkohol & röker ?
 • frågor om barnläkare
 • Fördelar och risker för tårna i yoga
 • hur man passar en arm lyftsele
 • medicinska orsaker svullna ögon hos spädbarn
 • mjäll i spädbarn
 • hur praktiken går grönt
 • sjukhem temperatur föreskrifter i Illinois
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com