tamoxifen effekter på endometriet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-27
En metod att behandla bröstcancer innebär användning av behandlingar som påverkar åtgärderna av hormoner . En sådan behandling är tamoxifen . Men eftersom tamoxifen har verkningar i hela kroppen, är denna form av behandling inte utan dess biverkningar och risker . En av dessa biverkningar är ett resultat av tamoxifen effekter på endometriet ( livmoderslemhinnan ) , där det kan öka risken för att utveckla livmodercancer

Identification

Tamoxifen är en medicin som ofta ges till kvinnor som haft bröstcancer . Enligt American Association of Family Physicians , när tamoxifen ges till kvinnor som har behandlats för bröstcancer , minskar det risken för att utveckla bröstcancer för andra gången ( i det andra bröstet ) med 50 procent . Därför är det också som en förebyggande åtgärd hos kvinnor som har en hög risk att utveckla bröstcancer .

Tamoxifen mekanismen

Tamoxifen verkar genom att blockera effekterna av östrogen på bröstvävnad . Eftersom många bröstcancer växa till följd av östrogen , kan det hjälpa hämma deras tillväxt . Men i andra vävnader i hela kroppen , härmar tamoxifen effekter av östrogen . Detta kan orsaka ett tillstånd som kallas endometriehyperplasi .

endometriehyperplasi

Endometriehyperplasi är när livmoderslemhinnan växer onormalt . Detta är känt som en pre-maligna tillstånd , eftersom onormal tillväxt av livmoderslemhinnan inte är cancerogena . Däremot kan onormal vävnad tillväxt leder till en ökad risk för cancer . Följaktligen tamoxifen-inducerad endometriehyperplasi står kvinnorna löper en ökad risk att utveckla endometriecancer.

Symtom

Endometriehyperplasi orsakar normalt onormal uterin blödning. Det orsakar också onormala celler visas i livmoderslemhinnan, vilket kan upptäckas på ett cellprov. Endometriehyperplasi också kan identifieras på ett trans-vaginalt ultraljud, eftersom det gör att livmoderslemhinnan att bli onormalt tjock.

Screening

På grund av riskerna med tamoxifen för kvinnor som fått denna behandling av bröstcancer behöver övervakas för att säkerställa att de inte har endometriecancer. En studie ledd av Dr Bertelli i Genova, Italien, fann att livmoderslemhinnan screening (t. ex. via bäcken ultraljud eller genom en biopsi av livmodercancer vävnad) var onödig för kvinnor utan andra tecken på livmodercancer.

Previous:nothing Next:skeden av ett växande fostret

Relaterade artiklar


 • bensvaghet under graviditeten
 • mini trampolin instruktioner
 • hur män kan hålla från att ha hängande bröst
 • amning och hyperglykemi
 • ungdomar och alkohol fakta
 • DNA-tester tidigt i graviditeten
 • brutto fakta om Trichuris piskmask
 • Vilka är farorna av polykarbonat baby koppar ?
 • tidiga filmvisningar för afroamerikaner att eliminera sjukdomar
 • det bästa sättet att använda en bastu
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com