tecken på arbetskraft i graviditeten

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-16
Du har varit förutseende ankomsten av din nya lilla i nio månader , och nu börjar känna oro om den kommande förlossningen . Om du är som mest första gången nyblivna mammor , du undrar nog vad som väntar , och om du kommer att känna igen när du är verkligen i arbete . Inte frukta , det finns många hormonella och fysiska förändringar som kan uppstå i kroppen som kan förutsäga när eller om , du är i arbete .

Lightening

Lightening är när barnet sjunker eller stannar i bäckenet innan leverans . Detta kan inträffa var som helst från ett par veckor innan förlossningen , att inom några timmar . Som det händer kommer du börjar känna mer tryck i bäckenet . Du kanske märker att du har möjlighet att andas lite lättare , på grund av den minskade trycket att ditt barn sätter på din membran . Tillsammans med dessa tecken på att lätta , kanske du märker också behovet av att kissa oftare på grund av den ökade trycket bebisen lägger nu på urinblåsan.

slempropp

slemproppen är en skyddande barriär av slem som bildas runt livmoderhalsen när du är gravid. Det hindrar bakterier från att komma in i livmodern . När livmoderhalsen börjar vidgas, i väntan på leverans, slemproppen kommer att fullgöra . Detta kan hända på en gång , eller i mindre bitar under loppet av några dagar . Detta kan även inträffa upp till två veckor innan leverans , eller inom några timmar av arbete .

dilatation och Utplåning

På eller omkring 37 veckors graviditet , din läkare kommer att börja vecka bäcken tentor övervaka hur mycket din livmoderhals är dilating och gallring , eller utplåna . Ju mer vidgade och utplånade din livmoderhals är , desto mer troligt att arbetsmarknaden kommer att vara kort till hands , även om detta inte är en garanti för exakt när förlossningen kommer att ske . När du är dilaterade 4 centimeter eller längre , är du anses vara i aktiv arbetsmarknadspolitik .

vattnet går

De flesta kvinnor kommer att ha varit aktiv arbetsmarknadspolitik , med sammandragningar , under ganska lång tid innan vattnet går , men för 10 procent av kvinnorna , detta händer innan något annat tecken på arbetskraft . Om vattnet har gått sönder , kan du känna antingen en våg av vatten , eller en stadig rännil . Flödet av denna vätska beror på inställningen för både dig och ditt barn .

Sammandragningarna

Sammandragningarna orsaka buken att skärpa och bli hårt, släpp sedan när nedgången är över . Sammandragningar känner sig annorlunda till varje kvinna , men oftast börjar som kännas som en molande låg ryggont . Att skilja mellan en verklig minskning och en Braxton Hicks kontraktion , som ibland kallas praxis värkar , ändra position . Om nedgången går undan med stånd förändring , då är det oftast en Braxton Hicks kontraktion och inte en verklig arbetsmarknad kontraktion . Om det inte hjälper , försök tömma blåsan , dricka ett glas vatten och sedan liggande . Om värkarna avtar inom 10 minuter , det är en Braxton Hicks . Braxton Hicks är normalt under graviditeten , och är kroppens sätt att förbereda sig för den kommande förlossningen .
De flesta sammandragningar gå i en vågliknande mode som börjar på toppen av livmodern och fläktar ned . De flesta kvinnor säger också att deras värkar kändes som intensiv mensvärk , och blev mer frekvent och allvarlig eftersom tiden fortskred . När värkarna blir alltid fem minuters mellanrum bör du kontakta din läkare .

Previous:nothing Next:förteckning över prenatal vitaminer finns

Relaterade artiklar


 • sjukdomar som nyfödda och spädbarn vaccineras mot
 • hur man kan öka finmotorik
 • utveckling av tidigt födda barn
 • Estrace och amning
 • orsaken till hyperpigmentering i ett barn
 • behandling för missbruk mellan makar
 • hur täckningen av en vattenbehållare & sopor kan påverka vår hälsa
 • snabbt hem rättsmedel för cystisk akne kokar
 • hur man rengör badleksaker med vinäger , vatten & Clorox
 • den bästa ämnen för DNA-test
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com