tecken på en eventuell graviditet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-25
När jag försöker bli gravid, kan ett par leta efter de tidigaste tecknen på en eventuell graviditet. För många kvinnor kan de första tecknen på graviditet innan den missade första perioden, vilket naturligtvis är ett tecken på graviditet i sig. Många av dessa tecken kan dock förekomma med andra sjukdomar. Om dessa symptom uppstår, kan ett graviditetstest ger ytterligare bevis.

Huvudvärk

förändringar i hormonnivåer kan leda till ett ökat flöde av blod, vilket kan leda till frekventa mild huvudvärk.

Mood

förändringar i hormonnivåer kan leda till humörsvängningar. Kvinnor tidigt i graviditeten kan gråta och vara ovanligt känslosam.

Förstoppning

En ökning av progesteron gör att maten passerar långsammare genom tarmen , vilket kan leda till förstoppning . Förstoppning är en vanlig tidigt tecken på en graviditet .

Illamående

Illamående orsakas delvis av förändringar i hormonnivåer , men det kan också bero på en ökad känslighet för lukter . Kväljning kan börja så tidigt som två veckor efter befruktningen .

Mat

Det kan vara plötsliga cravings eller aversioner till specifika livsmedel. Dessa förändringar i matpreferenser är också beror på förändringar i hormonnivåerna.

Trötthet

På grund av stigande progesteron nivåer och även lågt blodsocker är trötthet ett vanligt tidigt tecken på graviditet. I tillräckligt höga doser, kan progesteron få sova. Lägre blodtryck och en ökning i produktionen av blod kan också bidra till känslan av trötthet.

Känslighet

Brösten kan bli anbud under början av en graviditet. De kan bli fylligare och tyngre. Dessa förändringar kan ske inom två veckor efter befruktningen.

Blödning

Det kan finnas mindre fläckar eller vaginal blödning under de tidiga stadierna av graviditeten. Det inträffar när det befruktade ägget fäster vid livmodern foder. Det kan också kramper som känns som liknar mensvärk.

Temperatur

tidigt i graviditeten kan en kvinna få en förhöjd oral temperatur tidigt på morgonen. Detta kallas den basala kroppstemperaturen.

Yrsel

Blodtrycket sjunker med graviditet, eftersom blodkärlen vidgas. Detta kan resultera i yrsel eller svimningskänsla.

Previous:nothing Next:Vilka är tecknen på arbetskraft under graviditeten

Relaterade artiklar


 • gallring hud & åldrande
 • tecken på graviditet med tvillingar
 • hypothyroid mul smärta
 • klasser desinfektionsmedel
 • behandling för akne
 • Skillnaden mellan ett foster och ett embryo
 • hur man skyddar öronen när du simmar
 • vad är orsakerna till öronen blir röd och varm ?
 • urinblåsa infektion orsakad av streptokocker
 • äldre och värmeslag
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com