tecken på en hjärtinfarkt för kvinnor

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-25
Den American Academy of Family Physicians ( AAFP ) varnar för att hjärtsjukdom är en ledande dödsorsaken för både män och kvinnor , men att kvinnors svåra hjärtbesvär tenderar att inträffa 7 eller 8 år senare än än männens. Oavsett om villkoret uppfylls , ger AAFP en tydlig varning : Kvinnor är mindre benägna att överleva hjärtinfarkt än män . Orsaken är okänd , men det är klart att erkänna de tecken på en hjärtinfarkt är avgörande i att slå oddsen för överlevnad .

könsskillnader

Hjärtattack symptom kan vara samma för män och kvinnor , men kvinnor brukar ha olika symptom , enligt syster till syster : The Women 's Heart Health Foundation . Män har i allmänhet konstant tecken på stress , medan kvinnors symtom kan förekomma och sedan försvinner , bara för att återkomma senare. Stiftelsen varnar kvinnor för att begära tester för en hjärtattack när det tas för läkarvård , eftersom många läkare är utbildade för att identifiera gemensamma kännetecken endast hos manliga patienter .

Trötthet

Kvinnor känner ofta trötthet under många dagar eller veckor som en del av hjärtfel. Kvinna hjärtinfarkt drabbade citera en allmän känsla av svaghet , tillsammans med hjärta fladdrar , hosta och halsbränna . Den trötthet kan vara på grund av bristande aptit, enligt National Women's Health Information Center ( NWHIC ) .

Totalt tecknen

Kvinnor kan få symtom som liknar män , men dessa kan inträffa under en tidsperiod . Den NWHIC varnar för att kvinnor vanligtvis har mer symtom, men att de ignorerar varningarna . Tecknen inkluderar: smärta ( ibland bara obehagskänsla ) i en eller båda armarna , andnöd som får eller inte får innehålla bröstsmärta , svimning känslor , kallsvettning , yrsel och stark eller svag smärta i bröstet eller magen övre . Illamående kan också vara ett symptom .

allmän smärta

När en stickande eller skärande smärta kan upplevas av vissa som upplever en hjärtinfarkt kan kvinnor känna smärta mellan skulderbladen eller i käken eller nacken . Den amerikanska Food and Drug Administration varnar för att den smärta kan känna sig som en brännande i bröstet eller kännas precis ovanför naveln . Dessa symtom är ofta ignoreras , eftersom de inte överensstämmer med den traditionella symtomen som anges för sjukdomen .

Ångest

Den amerikanska Food and Drug Administration sägs att kvinnor drabbas av en hjärtattack kan uppleva intensiva känslor av nervositet eller rädsla . Dessa känslor kan öka huvudvärk smärta och muskelspänningar i nacke , rygg och armar.

Tiden är kritisk

Eftersom kvinnor har mindre chans att överleva en hjärtinfarkt är tiden en kritisk faktor i att finna bistånd . Den NWHIC anger att 911 skulle kallas senast 5 minuter från de första symptomen att förbättra chanserna att överleva . Kvinnor ska aldrig försöka nå hjälp ensam , utan i stället ringa efter hjälp att nå ett sjukhus så fort som möjligt .

Previous:nothing Next:tecknar en bebis är på väg

Relaterade artiklar


 • nödsituationer säkerhetsutbildning
 • barns kreativa rörelseaktiviteter
 • handtvätt instruktioner
 • röda korset första hjälpen information
 • de noterade skillnaderna i mäns och kvinnors hälsa
 • effekterna av bomull inuti kroppen
 • lägre sternum smärta
 • hur man kan stoppa omvårdnad
 • Vicks kall vs varm luftfuktare
 • moderskap hudvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com