tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-26
Hjärtinfarkt får inte hända dramatiskt eller med intensiv symtom. Många hjärtinfarkter börja långsamt med lindrig smärta eller obehag, enligt US Department of Health and Human Services. Dessa symtom kan inträffa oberäkneligt hos kvinnor, vilket gör det svårt att tolka tecknen. Dessutom kan kvinnor vara mer benägna än män att ha en "tyst" hjärtinfarkt-en hjärtattack utan extrema symtom. Att veta vad man ska titta efter kan hjälpa dig avgöra om du eller en kvinna du känner upplever en hjärtattack.

Bröstsmärtor

Bröstsmärta kan vara den mest framstående symbolen av en hjärtattack . Däremot kan bröstsmärta bli förvirrande bland kvinnor som upplever regelbundet matsmältningsbesvär eller andra liknande symptom . Bröstsmärta i samband med en hjärtinfarkt kan orsaka en tyngd , klämma eller täthet i bröstet som kan komma och gå . Dessutom att bröstsmärta åtföljs av andra smärta symtom, som ont i nacken , käken och tillbaka , bör tas på allvar . Enligt Merck , en tredjedel av människor som har en hjärtattack , de flesta kvinnor , har inte bröstsmärtor .

Orolig mage

En hjärtinfarkt kan leda till att du känner dig sjuk till din mage, illamående och har lust att kräkas. Du kan också känns fuktiga och uppleva en kall svett.

Yrsel

Yrsel, när den kombineras med flera andra symtom, kan indikera en hjärtattack hos kvinnor. Dessutom kan du känna dig trött, svag eller allmänt sjuk i några dagar till veckor som föregår en hjärtattack. Halsbränna eller hjärtat fladdrar, hosta och aptitlöshet kan förekomma i förväg.

Andnöd

Andnöd är ett symptom på en hjärtattack hos kvinnor. Känslan av att inte få tillräckligt med luft eller arbetande att andas kan uppstå med några villkor som stör balansen mellan kroppens syretillförsel och krav på syre.

Progression av Symtom

I vissa situationer kan dessa symtom plötsligt, men kvinnor upplever generellt symtomen gradvis och till skillnad från män, de oftast upplever en mängd olika symtom andra än bara bröstsmärtor. Äldre människor, främst kvinnor, förlänga ofta få hjälp eller erkänner att de är sjuka, enligt Merck. Om du är osäker på om dina symtom är allvarliga eller om du har haft en hjärtattack i det förflutna och har några eller alla av ovanstående symptom , ring 911 direkt. Swift behandling är viktigt med en hjärtattack och kan göra en enorm skillnad i resultatet .

Previous:nothing Next:tecken på en hjärtinfarkt för kvinnor

Relaterade artiklar


 • om California sjukförsäkring för barn
 • biverkningarna av ett bastubad
 • positiva tecken på graviditet
 • Regeringen fördelar för låg inkomst gravida kvinnor
 • hur man underhåller könshår prydlighet
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • säkraste sättet att få en solbränna
 • Vilka funktioner i urinröret ?
 • vad är gränsen för upplösning av det mänskliga ögat ?
 • lägre sternum smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com