tecken på för mycket östrogen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-26
Östrogen är ett av de hormoner som ansvarar för tillväxt och underhåll av det kvinnliga reproduktiva systemet . När ett överskott av mängden östrogen är närvarande , det påverkar en kvinna både fysiskt och biologiskt . Många av symtomen på för mycket östrogen , inklusive bäckensmärta , svår PMS och migrän , även är symptom på kvinnliga villkor som blir resultatet överskott östrogen . Känna igen dessa symptom och villkor gör att du kan söka behandling , och ger dig både fysisk och mental lättnad .

fibrocystiska bröst

Detta tillstånd utvecklas på grund av hormonella förändringar i östrogen och progesteron nivåer varje månad . Även om det är normalt att brösten sväller under din menstruation , återvänder de oftast till normala när din cykel är över . Men orsakar alltför mycket östrogen mjölk körtlar och kanaler att svälla och binda vatten. Symptom på detta tillstånd omfattar oregelbundna upphöjningar i bröstvävnaden , en känsla av fullkomlighet i dina bröst , smärta i brösten och förändringar i dina bröstvårtor.

Endometrios

Endometrios är ett tillstånd där vävnaderna som normalt klär insidan av livmodern istället linjen utanför livmodern . De linje allmänhet äggledarna , äggstockarna och bäckenet , vilket resulterar i en blodpöl från menstruation . Eftersom detta blod har ingenstans att gå-som den skulle om de vävnader fodrade insidan av livmodern-inflammation uppstår , vilket kan leda till ärrbildning i äggledarna och utvecklingen av cystor .

Detta villkor har kopplats till ett överskott av östrogen , särskilt hos kvinnor som tar p-piller innehållande syntetiska ( konstgjorda ) östrogen . Symptom i samband med detta tillstånd med en skarp smärta i bäckenet före och under menstruationen , skarp smärta i bäckenet vid samlag och smärta vid urinering och tarmrörelser .

dysmenorré

Detta är i grunden en term som används för att beskriva smärtsamma menstruation . Smärtan , som vanligtvis är en direkt följd av hormonell aktivitet precis före ägg frigörs från äggstockarna , presenterar sig 1 till 2 år efter menstruation har börjat . Precis som med endometrios , är detta villkor också kopplad till förhöjda mängder östrogen , särskilt när du använder p-piller som innehåller östrogen .

Vanliga symptom på detta tillstånd är illamående , kräkningar, diarré, smärta i nedre buken och kramper , irritabilitet och depression .

Previous:nothing Next:tecken på bröst klumpar

Relaterade artiklar


 • vad man ska göra för sår triage ?
 • ansikte , haka & övningar hals
 • hur man passar en arm lyftsele
 • kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet
 • skalle utveckling i mänskliga manliga
 • Vilka är farorna av polykarbonat baby koppar ?
 • vad gör östrogen blockerare göra ?
 • den bästa ämnen för DNA-test
 • kök bestämmelser om livsmedelssäkerhet
 • hur man använder Mary Kay dermabrasion hudvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com