tecken på graviditet medan Depo

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-19
Depo-Provera , ett hormon skott som fungerar på tre sätt för att förhindra graviditet , är en populär metod för födelsekontroll . Skyddet varar 3 månader , minska bullret i minnas en daglig dos, som med p-piller . Sannolikheten att bli gravid när du använder Depo är mindre än 1 procent , om de används på rätt sätt . Men om graviditet inträffar , kan symptomen vara svåra att upptäcka , eftersom vanliga symtom i samband med injektionen är typiska för de med graviditet .

graviditetsillamående

symtom på graviditet kan variera från kvinna till kvinna. Många blir sjuka i sin första trimestern på grund av fluktuerande hormoner . Denna oönskade symtom på graviditet är känd som graviditetsillamående. Morgon sjukdom kan uppstå när som helst , dag eller natt , men kan vara svårt att skilja mellan Depo användare , eftersom illamående är också en bieffekt från injektionen . Graviditetsillamående kan också åtföljas av känslighet för lukter såsom parfym , skarp livsmedel och andra starka dofter .

Halsbränna /Förstoppning

Under den första trimestern av graviditeten , halsbränna och förstoppning kan uppstå på grund av långsammare rörelser från matstrupen i magsäcken . Dessutom kan matsmältning vara trög , vilket ger näring mer tid att ta till sig och i slutändan ge näring ditt barn , enligt Mayo Clinic . Dessa symtom kan också orsaka halsbränna och förstoppning. För Depo -användare , kan en förändring i aptit bli synliga injektion , vilket resulterar i ovanliga matvanor som kan orsaka förstoppning . Om dina matvanor inte har förändrats , anser dessa symptom som möjliga biverkningar av graviditeten .

ömma bröst /Fullhet

Ömhet i brösten är en bieffekt som kan utläsas såväl av Depo-Provera injektion och graviditet . Ömma bröst kan också uppstå som en bieffekt av menstruationen i vissa kvinnor . En liten skillnad i hur allvarliga problemet uppstår med graviditet , dock . Generellt sett är ömhet i brösten på grund av graviditet också tillsammans med tyngd . Bröstet kommer att känna full och tung , snarare än bara ont .

frekvent urinering

Kvinnor som blir gravida kan märka en ökning av urinering . Detta symptom kan märkas så tidigt som sex veckor in i graviditeten och är inte en bieffekt av Depo-Provera . Detta symptom är sannolikt beror på ökningen av blod och vätskor som finns i kroppen under graviditeten. Eftersom graviditeten fortskrider , är trycket släpps ut på urinblåsan från din växande livmoder , göra resor till badrummet överdriven .

Previous:nothing Next:tecken på en hälsosam graviditet

Relaterade artiklar


 • OTC botemedel för avlivning och behandla huvudlöss
 • Vilka funktioner i urinröret ?
 • svans ben och höft smärta
 • förebyggande hälsoinformation för barn
 • urinblåsa infektion orsakad av streptokocker
 • vad är galactocele av bröstet ?
 • hur man odlar ansiktshår vid ung ålder
 • Vilka är orsakerna till en mini anfall?
 • hur man använder Mary Kay dermabrasion hudvård
 • tekniker för minne slipning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com