tecken på missfall under graviditeten

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-16
Begreppet " missfall " kan referera till någon typ av missfall . Även om många missfall förekommer naturligt i början av graviditeten , andra typer av förluster sker senare i graviditeten eller är medicinskt eller kirurgiskt inducerad grund av problem med graviditeten . Det är viktigt att vara medveten om de tecken och symtom på missfall och andra problem under alla stadier av graviditeten och att söka läkare om du märker något av dessa symtom .

tidigt missfall

De flesta missfall inträffar i första trimestern av graviditeten , vilket är de första 12 veckorna efter att en kvinnas sista menstruation . Den primära symptom på missfall i detta skede är blödningen , kramper , och förlusten av vaginal vätska eller vävnad . Men många kvinnor eller stänkblödning i tidig graviditet och inte lider ett missfall . Andra möjliga symtom på missfall inkluderar smärtsamma värkar , passerar rosa slem , viktminskning , och ett upphörande av graviditet symptom. Gravida kvinnor som upplever något av dessa symtom bör du kontakta en läkare eller sjuksköterska så snart som möjligt för en utvärdering.

Ibland en kvinna att få missfall kommer att utveckla en livmoder infektion . Detta kallas för en septisk missfall , och kräver omedelbar medicinsk vård . Symtom på en septisk missfall är feber , värk i kroppen , och en tjock , illaluktande flytningar .

Dödfödd

En missfall som inträffar efter den 20: e graviditetsveckan kallas dödfödsel. En tidig fosterdöd äger rum mellan 20 och 27 veckor av graviditeten . Död ett foster mellan den 28: e och 36: e kallas en sen fosterdöd. En term dödfödsel sker mellan 37 och 40 veckor, och en postterm dödfött barn är en fosterdöd efter den 41: a graviditetsveckan. Enligt Centers for Disease Control, ungefär hälften av dessa fall har okända orsaker. Den andra hälften beror på förhållanden som påverkar fostret, navelsträngen eller moderkakan, eller moderns hälsa, såsom diabetes eller högt blodtryck.

Inte alla dödfödda föregås av symptom. Några symptom som kan tyda på att ett dödfött barn har inträffat eller är på väg att uppstå är inte känna fosterrörelser, känsla betydligt mindre fosterrörelser än vad du är van att efter den 25 veckan, och vaginal blödning i andra hälften av graviditeten. Preganant kvinnor som har något av dessa symtom bör omedelbart söka medicinsk vård.

Inducerad Missfall

Vissa villkor i början av graviditeten kräver en inducerad missfall. Ett utomkvedshavandeskap är en graviditet som börjar utanför livmodern. Merparten av tiden, utvecklar denna graviditet i äggledaren, vilket är anledningen utomkvedshavandeskap ofta kallas Tubal graviditet. Tyvärr är ett utomkvedshavandeskap äventyrar moderns liv, och ett missfall framkallas. Symtom på utomkvedshavandeskap omfatta vaginal blödning eller stänkblödning och smärta i ena sidan av nedre delen av magen. Om graviditeten fortskrider röret kan spricka och orsaka smärta i skuldrorna, svår bäckensmärta, illamående, kräkningar och svimning. />
I en molar graviditet, placenta bildar en grupp av grape-liknande cystor, och embryot kan inte överleva. En molar graviditet kan i sällsynta fall orsaka en typ av cancer hos modern, som kallas Koriocarcinom, och måste avlägsnas. Symtom på en molar graviditet förekommer vanligtvis runt den 10: e veckan. De inkluderar vaginala spotting, illamående, kräkningar, utvidgad livmoder, cystor på äggstockarna, och högt blodtryck.

Previous:nothing Next:inte graviditet orsakar ömhet i brösten ?

Relaterade artiklar


 • hur man presenterar en medicinsk historia
 • vänsterhänta vs högerhänta i tvillingar
 • spelar struktur säkerhet
 • Alpha Hydroxy & graviditet
 • vad är orsakerna till kräkningar och diarré hos barn?
 • vad man ska göra för sår triage ?
 • Estrace och amning
 • hals diskproblem
 • kroppslukt hos barn
 • bebisar och allergier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com