tekniker för minne slipning

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-12
Minne påverkar vår vardag i vår förmåga att förbereda för skolan tentor , presentationer eller komma ihåg var vi lagt bilnycklarna . För ung eller gammal , är bra minne hälsa viktigt för framgång , och även säkerhet , i livet . Meditation och regelbunden motion kombinerat med mindre och mer regelbunden näringsriktiga måltider och mycket vatten kommer att förbättra minnet . Den Dana Foundation rekommenderar vi slappna av , koncentrera sig, fokusera , sakta ner , organisera , skriv ner det , gör om den och visualisera det för att förbättra minne och inlärning.

Meditation

Övning meditation dagligen för att ge hjärnan tid att återhämta sig från daglig verksamhet och förbättra den psykiska hälsan. Meditation hjälper din kropp och själ koppla av från stressen i livet, så att du kan fokusera mer fullt ut på de saker som är viktiga.

Koncentrera och fokusera

Koncentrera dig på vad du vill komma ihåg att till fullo ta till sig informationen i din hjärnan. En distraherad hjärna fungerar inte bra, och du kommer att få svårt att komma ihåg senare om du blir distraherad nu. Minimera distraktioner så mycket som möjligt för att hjälpa dig att fokusera på vad du vill komma ihåg.

Organisera

Information läggs i en ordning som du hittar förnuftiga och göra det lättare att komma ihåg. Hålla ordning saker. Det är lättare att komma ihåg var saker och ting om man alltid lägga dem på samma plats.

Skriva ner

Skriv ner saker som hjälper dig att komma ihåg inköpslistor och utnämningar. Det är möjligt att organisera dessa saker på ett sätt att komma ihåg dem, men en penna är skarpare än den bästa minne.

Upprepning

Upprepa vad du vill komma ihåg att få det att fästa i din hjärna. Repetition utlöser återkallande och hjälper dig att komma ihåg och lära.

Visualisera

Använd visualisering för att hjälpa dig återkalla eller lära sig något nytt. Associera ny information med en mental bild av en bekant objekt hjälper dig att ansluta något bekant till det okända. Rum och objekt i ditt hus är bekant och lätt att associera saker med att förbättra ditt minne. Genom att associera saker från ett rum till nästa som dig mentalt gå igenom huset, kan du börja att komma ihåg grupper av objekt som inköpslista du skrev ner eller namn på en grupp av nya medarbetare.

Motivation

Utnyttja fördelarna med ett bra minne för att motivera dig att komma ihåg och lära sig nya saker. Tänk hur imponerad din nya medarbetare eller klasskamrater kommer att vara när du kommer ihåg deras namn och hur du skulle kunna förbättra dina yrkeskunskaper eller examen högst upp i din klass.

Påminnelser

Anställ påminnelser som notisar eller Använd en torr radera styrelse för att hjälpa dig att komma ihåg. Håll papper och penna händig var du än är att föra bok som du kan referera till senare. Mobiltelefoner och digital inspelare är tillräckligt små för att hålla på dig och låter dig göra anteckningar och kan även ge en varning för att påminna dig om läkarbesök, födelsedagar och listor.

stava det

Stavning något , som ett namn , ger ditt fokus till det. Arbetet med att stava det gör du koncentrera dig och låter dig komma ihåg det .

Previous:nothing Next:tillämpning och användningar av kollagen

Relaterade artiklar


 • ett nyfött diet
 • vad gör östrogen blockerare göra ?
 • typer av springmask
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • flebotomi & venpunktion
 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • vad är orsakerna till öronen blir röd och varm ?
 • tidig språkutveckling hos fullgångna och för tidigt födda barn
 • lång & tung menstruationscykler
 • hur man får ett rum till en idealisk temperatur sova
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com