tidig utveckling av ett barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-09
Barns utveckling sker i varje barn och hänvisar sin fysiska utveckling, men mest deras mentala utveckling. Under de första åren i ett barns liv han lär sig att göra saker som att gå, prata och läsa. Vissa faktorer kan uppmuntra eller hindra denna process

Ålder utveckling

Barn utvecklas alla i olika takt, men barnen visa vissa förmågor som vissa åldrar. Genom två års ålder bör ett barn att prata. De kommer sannolikt inte kommer att kunna uttal ord mycket bra, men de kommer att kunna säga något. De kommer också att använda sina motoriska färdigheter mer. Genom tre, ska barn kunna bilda begripliga meningar. Vid tre och fyra, kommer barnet att bli mer självständig och tänka logiskt. Deras hjärnor fortsätta att utveckla och expandera lite mer varje år

Stressorer

Ett barn kommer att uppleva tre typer av stress i sitt liv. Positiva stress, tolerabla stress och toxisk stress. Alla dessa är mycket viktiga för barnets utveckling. Positiv stress resultat från erfarenheter som vaccinationer och disciplin. Detta kommer endast att påverka barnet under en kort tid och är helt frisk. Tolerabel stress är något förlängd betona att resultatet av en naturkatastrof eller skilsmässa av en förälder. Toxisk stress orsakas av saker som vanvård, känslomässiga övergrepp och en förälders missbruk. Långvarig stress kan hämma ett barns förmåga att utveckla relationer och kan orsaka sänkt immunitet.

Hjärnans utveckling

Hjärnan av ett barn utvecklar genom att bygga på olika färdigheter. Barnen måste känna ljuden olika bokstäverna gör och hur de ser ut i syfte att korrekt uttalar och läsa dem när de blir äldre . Tålamod med barn som är nödvändigt för att hjälpa sina färdigheter utvecklas .

möjligheternas fönster

Vid en viss punkt i livet , förlorar hjärnan förmågan att förstå eller förstå begrepp också. När människor blir äldre , blir det svårare att lära sig . Den period av hög lärande potential små barn kallas det gyllene tillfället . Under denna tid , barn omfamna en mängd erfarenheter och absorbera dem .

Överväganden

Det är inte bara relationer hemma viktigt att barns utveckling, men ger ett starkt samhällsengagemang och vårda för barnet också. Till exempel om ett barn har ett bra hem liv men lever i ett farligt område, kan detta orsaka barnet stress som kommer att hindra utvecklande förmågor.

Previous:nothing Next:hur man rengör badleksaker med vinäger , vatten & Clorox

Relaterade artiklar


 • armhålan lukt hos barn
 • sjukdomar som nyfödda och spädbarn vaccineras mot
 • Definitionen av laryngoskopet
 • barn sorg stödgrupper
 • barndom återkommande buksmärta
 • hur man byter ett intyg chicago födelse
 • det bästa sättet att växa längre
 • Skillnaden mellan en fotvårdsspecialist och en ortoped
 • Effekten av teratogener på ett foster
 • hur man kan bli av en polyp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com