urinblåsa infektion orsakad av streptokocker

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-01
De streptokocker som orsakar infektioner i urinblåsan är grupp B. Det är en del av Streptococcus bakterier familj som orsakar en rad olika infektioner i kroppen . Bakterien bärs i kroppen av många människor, men det brukar inte orsaka allvarliga infektioner . När det upptäcks kan det framgångsrikt behandlas med antibiotika . Gravida kvinnor som bär den grupp B-streptokocker är i riskzonen för smitta deras ofödda barn om de inte behandlas vid leverans

Orsak

Bakterier växer på huden och i kroppen utan att vi vet det. Den grupp B streptokocker kan finnas i tarmarna, ändtarm, vagina, urinblåsa och strupe. Efter att ha bakterierna inte nödvändigtvis orsakar några symtom eller infektioner. Problem uppstår när bakterierna färdas genom urinvägarna. Sexuell aktivitet för kvinnor kan göra att bakterierna att flytta från slidan till urinröret, och sedan in i urinblåsan. Täta kateterisering kan orsaka att bakterierna att resa till urinblåsan och prostatan hos män. Enligt CDC, 25 procent av kvinnorna bär på bakterierna.

Symtom

urinvägsinfektioner (blåskatarr), som orsakas av grupp B streptokocker, visar inte alltid symptom i ett tidigt skede, särskilt hos kvinnor. Symtom som förekommer inkluderar grumlig urin, smärta, täta urinträngningar, och kramper eller obehag i nedre delen av magen eller ryggen. En låggradig feber under 100 grader Fahrenheit kan vara närvarande, men inte i varje fall.
gravida kvinnor inte får visa något tecken på infektion, och testas runt veckor 35 till 37 i graviditeten.

Behandling Antibiotika skrivs ut för infektioner i urinblåsan. Den mest använda antibiotika för grupp B-streptokocker är penicillin. Finns alternativ för allergiker.

Överväganden

Kvinnor som är gravida och bär bakterier behandlas då arbetet börjar. Om vattnet går sönder och ingen arbetskraft har startat inom 18 timmar, är ett antibiotikum administreras. Behandlingen kan också startas under förlossningen om en kvinna tidigare levererat en bebis som var positivt för grupp B-streptokocker sjukdom, eller har en urinvägsinfektion, eller utvecklar en feber under förlossningen. Antibiotika ges om ingen tidigare tester gjordes före förlossning.
Försiktighetsåtgärder vidtas innan födseln eftersom bakterier kan orsaka infektion i blodet och meningit, (infektion runt hjärnan). Det kan också orsaka lunginflammation och leda till döden.
Utöver de risker för nyfödda, äldre och människor som har nedsatt immunförsvar kan vara i fara om grupp B streptokock växer utan behandling.

Förebyggande

Kvinnor kan minska risken för infektioner i urinblåsan genom att hålla underlivet rent, torka från framsidan till baksidan, och inte håller tillbaka lusten att urinera. Dricka tranbärsjuice kan också hjälpa till att förebygga infektioner i urinblåsan.
Försök görs av forskare att utveckla ett vaccin som kan användas på vuxna som ett skydd mot grupp B- streptokocker infektioner . Spädbarn är bättre skyddade genom antibiotikabehandling till mamman .

Previous:nothing Next:sjukhem temperatur föreskrifter i Illinois

Relaterade artiklar


 • minnesförlust retention hos barn
 • som ritat ultraljudsteknik?
 • mekanisk och kemisk nedbrytning i munnen
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • barnmorskor intervju tips
 • vad är en naturlig konsument ?
 • amning & robitussin
 • hur man kan bli av tuffa akne
 • den opm familjeledighet agera
 • vilken typ av rör bör användas för att ventilera en torktumlare ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com