vad är ett foster med hypernephrosis?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-10
Hypernephrosis är en föråldrad term för adrenal kortikal hyperfunktion. Adrenal kortikala hyperfunktion kännetecknas av överaktiv binjurarna. Detta kan orsakas av tumörer på körtlar eller ett tillstånd som kallas kongenital adrenal hyperplasi (CAH). Dr Eugene Alpert, en fransk läkare och Eugenicist, var den första att klassificera manifestationer av denna dysfunktion år 1910

Medfödda. binjurehyperplasi

CAH är en grupp ärftliga sjukdomar relaterade till funktionen hos binjurarna. Detta kan störa fostrets utveckling, särskilt genitala utveckling av kvinnliga foster. CAH är ärftligt via en recessiv gen och kan därför antas av föräldrarna som bär det.

Komplikationer orsakade av CAH

I honor, CAH kan orsaka en överproduktion av manligt hormon. I normala kvinnliga foster är manligt könshormon omvandlas till kvinnliga könshormoner. Hos kvinnor med CAH, är det enzym som ansvarar för denna process saknas. Detta kan resultera i pseudohermaphroditism. Dessutom i både manliga och kvinnliga foster CAH kan leda till farliga elektrolytobalans.

Pseudohermaphroditism

Pseudohermaphroditism är ett tillstånd där de inre könsorganen är normala , men de yttre könsorganen kan vara osäkert . När det gäller kvinnliga pseudohermaphroditism ( som kan bli följden av CAH ) , kan klitoris förstoras att se ut som en penis . Blygdläpparna också kan vara smält , och vaginal eller urinrör öppningar kan äventyras .

potentiellt livshotande sjukdom

Bortsett från passiv effekter kvinnliga könsorganet , kan CAH orsaka betydande elektrolytobalans hos både män och kvinnor . Ökad aktivitet i binjurar kan resultera i farligt låga natriumhalt nivåer (hyponatremi). Svår hyponatremi hos nyfödda kan leda till kramper eller koma. Också förenad med CAH är mycket höga nivåer av kalium (hyperkalemi). Hyperkalemi kan resultera i muskelsvaghet och potentiellt oregelbundna hjärtslag, som kan vara dödlig. Hypotension eller lågt blodtryck är också en möjlig manifestation av CAH.

Fosterscreeningar

Lyckligtvis kan läkarna skärm för CAH under graviditeten och fostret kan behandlas i livmodern. Testning görs vanligen när ett syskon har sjukdomen eller familjemedlemmar är kända bärare av genen abnormitet. Det finns två huvudsakliga tester som kan fastställa förekomsten av CAH i ett foster: moderkaksprov (CVS) och fostervattensprov. CVS kan göras i den senare delen av första trimestern (vanligtvis 10 till 12 veckor). I CVS, drar läkaren ett prov av korionvilli, som är små, hår-liknande prognoser som är en del av moderkakan. Provet tas bort genom livmoderhalsen eller bukväggen. Den största fördelen med CVS är att den kan upptäcka problem tidigare än fostervattenprov . Fostervattensprov är ett av de vanligaste filmvisningar används för att upptäcka fosterskador . I detta förfarande är en nål användas för att ta celler från fostervatten . Detta prov skickas sedan till ett laboratorium för att fastställa förekomsten av avvikelser . Fostervattensprov är vanligtvis inte utföras förrän andra eller tredje trimestern ( 15 veckor eller senare ).

Behandling

Om CAH diagnostiseras hos fostret , kan mamman få en kortikosteroid drogen före nedkomsten . Dessa läkemedel kan passera moderkakan och undertrycka fostrets binjuren verksamhet . Hos kvinnliga foster , kan detta minska produktionen av manliga hormoner , vilket gör att kvinnliga könsorganet att utvecklas normalt. Många individer med CAH fortsätter att ta kortikosteroider hela livet , medan andra klarar sig utan dem . När sjukdomen sköts på rätt sätt, kan individer med CAH leva ett hälsosamt liv med en normal livslängd.

Previous:nothing Next:olika skäl en baby kan bära hjälm

Relaterade artiklar


 • hur man diagnostisera PCOS
 • hur man använder Mary Kay dermabrasion hudvård
 • hur man byter ett batteri i en taylor litium skala
 • hur man gör vatten havssalt
 • potträning ett barn
 • vad är gränsen för upplösning av det mänskliga ögat ?
 • nattljus och sömn
 • vad är tussin ?
 • hur man sållar fluorid ur vattnet
 • amning & robitussin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com