vad är saccadic öga ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-13
Dina ögon slutar aldrig att flytta . När du ser på något , dina ögon rör sig hela tiden från funktionen för funktionen , och tar i delar och delar till ett hela bilden i ditt sinne . Även när du försöker fokusera på något , ögonen flytta bort ditt ämne snabbt . Saccadic ögonrörelser styrkor ständigt ögonen tillbaka till ämnet . Det händer så snabbt att du oftast inte ens är medvetna om det

Definitioner

Saccades är små , abrupt . rörelser . Saccadic ögonrörelser är när båda ögonen samtidigt ryck framåt och bakåt och upp och ner , fixering på och sedan lämna en punkt och sedan en annan . Hastigheten hos saccadic ögonrörelser kan vara så mycket som 1. 000 grader per sekund . Förutom de saccadic rörelse , ögonen vibrerar i en takt av cirka 3 till 70 Hertz . Dessa vibrationer orsaka ögat till uppdatera bilden till hjärnan liknande när du uppdaterar en webbläsare . Vibrationerna är microsaccades .

Funktion

Riktningen på rörelser saccade ögat beror på vilken ögonmusklerna hjärnan aktiveras. Musklerna styrs av en grupp nervceller-specialiserade nervceller-i två blick centra i det retikulära formationen av hjärnan . Retikulära formationen är en grupp av nervbanor som kontrollerar vakna , sova och andra nivåer på medvetandet . Blicken kontrollcentraler horisontell rörelse och vertikal rörelse. Varje blick centrum aktiveras självständigt .

Stimuli

Hjärnan utlöser saccades i totalt mörker under drömmen eller Rapid Eye Movement fas av sömn. Under vakna timmar , är saccades stimuleras när en rörelse , ljus eller färgförändring lockar betraktarens uppmärksamhet . Observatören leder centrala gropar-små fördjupningar i retina där kottarna är koncentrerade-mot stimuli . Kottar är ljus och färg känsliga celler i näthinnan i ögat .

Betydelse

Hjärnan kunde inte behålla en bild om dina ögon fixerade vid det utan att flytta . Funktionen för öga- hjärna -anslutningen är komplicerat och kräver en konstant rörelse för att kontinuerligt göra intryck på hjärnan . Kartläggning av saccadic ögonrörelser när observatören stirrar på ett porträtt visar att de flesta rörelser spår mönster från varje öga till munnen och tillbaka igen , periodvis flyttar till hår , öron och andra funktioner. Detta tyder på att din hjärna identifierar personer som är mest väsentligt, med sina ögon och mun .

varningar

Skador och flera sjukdomar bidrar till en förlust på saccadic ögonrörelser och att förlusten kan hjälpa till att leda till en tidig diagnos om varningen hörsammats . Parkinsons sjukdom och Lewy body demens både försämra saccadic ögonrörelser . Hjärnskador , neurala sjukdomar och skador öga också försämra saccadic ögonrörelser och påverkar hur hjärnan imponerar bilderna .

Teorier

Mätning av saccadic ögonrörelser som används som en metod för att fastställa om en person har hyperaktivitet uppmärksamhetsstörning störning . Testen ger stimuli för att framkalla saccadic ögonrörelser medan de individuella försök att fastställa en blick på ett objekt och sedan analyserar saccadic ögonrörelser . Teorin föreslår att lider av ADHD är oförmögna att frivilligt ge ögonrörelser för att korrigera deras uppmärksamhet tillbaka till fast föremål.

Previous:nothing Next:diarré i en fem månader gammal baby

Relaterade artiklar


 • spik tillväxt & graviditet
 • hur man kan upptäcka din fulla potential
 • Vad händer på en synaps när en neuron stimulerar en muskelcell ?
 • lämpligt avstånd för ögonskydd
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • lumbal stenos & höftproblem
 • neonatal omvårdnad diagnos
 • hur man ska behandla kliande ben efter rakning
 • hur man använder clomid
 • hur du tar bort stela gas permeabla linser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com