vad som orsakar erektil dysfunktion hos män?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-29

Om erektil dysfunktion (ED)

erektil dysfunktion, eller ED, definieras som ett tillstånd som gör det svårt för en man att ha eller behålla en erektion tillräckligt länge för samlag. Det verkar som alla män upplever vissa problem att behålla eller uppnå erektion. Hos män utan ED, dessa fall är få och har oftast ett omedelbart och igenkännlig orsak, t. ex. för mycket att dricka vid middagen. Men med ED, kan män upplever Erektil svårigheter mer än 25 procent av tiden. Medan ED tenderar att påverka äldre män är ED inte en normal funktion av åldrande och kan vara ett symptom på ett underliggande fysiska problem. Det kan också finnas psykologiska orsaker till ED.

Fysiska orsaker

penis är beroende av blodflödet till att bli rak. Villkor som högt blodtryck och diabetes, som har en direkt effekt på blodflödet, kan påverka en människas förmåga att uppnå erektion. Män med ett hjärta tillstånd kan också uppleva ED antingen därför att hjärtat inte pumpar blod effektivt eller på grund av trötthet villkoret producerar. Kronisk narkotika-och alkoholmissbruk orsakar också problem med blodflödet, och med känsla, som båda kommer att negativt påverka förmågan att få erektion. Testosteron är en stor aktör i manlig sexuell funktion. En man med hypogonadism-nedsatta testosteronnivåer-kan uppleva ED. Fetma är en annan faktor, och överviktiga män är mer benägna att uppleva ED än tunnare män. Ålder är i allmänhet inte en faktor, förutom att äldre män kan vara mer benägna att ha sjukdomar som hjärtsjukdomar och diabetes.

Psykologiska orsaker

Fram till nyligen var ED ansåg enbart ett psykologiskt fenomen. Nu , läkare och forskare inser att det finns fysiska orsaker . Det är dock fortfarande möjligt att ha psykiska problem som hindrar en erektion , och dessa problem kan uppstå ensam eller i kombination med fysiska problem . Till exempel kan en man med odiagnostiserade hjärtproblem få intermittenta problem att behålla en erektion . Som ett resultat , erfarenheter han prestationsångest och då har ännu fler svårigheter att behålla erektion . Män med prostatit erfarenhet ofta smärtsamma utlösning och kan undermedvetet sluta ha erektion för att undvika att ha sex . Depression, ångest och stress kan också påverka libido och orsaka ED.

Previous:nothing Next:vad som orsakar erektil disfunction i unga män?

Relaterade artiklar


 • effekten av koffein på ett ofött barn
 • Vad är orsaken till smärta under höger skulderblad ?
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • Skillnaden mellan ett foster och ett embryo
 • om moraliska utvecklingen hos ungdomar
 • hur man kan bli av trä möss
 • spis säkerhet härd som täcker för spädbarn
 • hur man ska behandla kliande ben efter rakning
 • som ärftliga egenskaper styrs av par av gener?
 • hur man hittar en kvinnas ägglossning datum
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com