Hur avgör en ultraljud maskin ålder av graviditeten ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-01
När man är gravid kan du ha ett antal ultraljud . Under förfarandet tar teknikern eller sjuksköterskan ett antal olika mätningar . Dessa mätningar kan sedan användas av ultraljud maskinens programvara att beräkna åldern på fostret . Detta görs genom att jämföra längden på mätning av vissa områden i fostrets utveckling mot databasen som ingår i maskinens mjukvara . Denna databas jämför redovisat i de olika storlekar vanliga vid olika foster åldrar . Med denna metod bestämmer ultraljud maskin ålder av graviditeten . Det finns en marginal för fel i denna process , till exempel om du har stora spädbarn eller om du väntar multiplar

första ultraljud

vanligast , vid ditt första ultraljud , den enda mätning som kommer vara möjligt är . kronan till gumpen längd . Detta eftersom de flesta kvinnor har sin första ultraljud ganska tidigt i graviditeten , mellan sex till 10 veckor och fostret är inte tillräckligt utvecklad för ytterligare mätning .

Nästa Ultraljud

För de flesta kvinnor inträffar nästa ultraljud mellan 18 och 22 veckor . Vid detta ultraljud , finns ett brett utbud av mätningarna . Kronan -till-bakdel längd är återigen mätt , liksom lårbenet ( övre ben i låret ) och avståndet över huvudet ( kallas biparietal diameter , eller BPD ) .

Ytterligare ultraljud

De flesta kvinnor vann inte kräver ytterligare ultraljud . Men om det är en fråga om fostervatten nivåer eller om det finns en potential för graviditetsdiabetes , till exempel , kan fler ultraljud krävas . Inte alla mätningar utförs på dessa ultraljud , om inte medicinska skäl , som anges ultraljud är ganska dyra och mest regelbundna förlossningsläkare ha utrustning som ger endast grundläggande ultraljudsundersökningar.

Ultraljud noggrannhet

Eftersom ultraljud använda ett generellt befolkningen för deras databas av mätningar , finns det möjlighet att göra ett fel på graviditetslängd . Dr Marjorie Greenfield , på Dr Spock hemsida , konstaterar att det första trimestern ultraljud är mest exakta för att datera en ålder av graviditeten och är vanligtvis korrekta inom en vecka verkliga ålder . Ultraljud fattas under andra trimestern har en noggrannhet på två veckor , på grund av den individuella tillväxten för varje barn. Tredje trimestern ultraljud är minst noggranna som alla barn växer i sin egen takt , de kan vara riktiga bara inom en tre veckors intervall .

Previous:nothing Next:Hur uppstår ett abdominellt graviditeten ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka finmotorik
 • om låg kostnad sjukförsäkring i Kalifornien
 • leksakers säkerhet frågor
 • vad är orsakerna till kräkningar och diarré hos barn?
 • bensvaghet & Parkinsons sjukdom
 • hypernatremi och beslag
 • vilken typ av rör bör användas för att ventilera en torktumlare ?
 • komponenter i en medicinsk historia
 • raspiga andas in spädbarn
 • kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com