Hur fungerar lipider kroppen använder ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-24

Inledning

Lipider är en bred grupp av essentiella fetter som kroppen behöver för att arbeta på daglig basis . Lipider kan innehålla fetter, oljor , vaxer och andra fett-liknande ämnen som är olösliga i vatten . Lipider kan ytterligare delas upp per definition i typer såsom fettsyror , omättade fetter , mättade fetter och triglycerider . Varje typ fungerar i sitt sätt att hjälpa kroppen att fungera .

Cells

En av de viktigaste sätten att kroppen använder fett är i makeup av celler. Varje vävnad i kroppen består av grupper av celler. Dessa celler kan delas upp i många delar den tillåter cellen att växa, dela och fullgöra sina uppgifter. Lipider är en viktig ingrediens i cellmembranen hos både via mobilnäten och plasmamembranet och de membran av organeller. Detta membran har två viktiga funktioner för cellen. För det första skyddar cellen från omgivningen. Utan membran, skulle cellen dö. För det andra underlättar det går (diffusion) av material över cellväggen.

Vitaminer

Lipider används också i kroppen för att hjälpa till att absorbera fettlösliga vitaminer. Det finns två huvudsakliga typer av vitaminer som kroppen använder för att hjälpa kroppen fungera. Dessa vitaminer är vattenlösliga och fettlösliga. Fettlösliga vitaminer, såsom vitamin E, vitamin K och vitamin D, behöver lipider för att hjälpa sina upptag i kroppen. Fettlösliga vitaminer vanligtvis lagras i levern eller i fettvävnaden i kroppen.

Energi

Lipider också spela en viktig roll i energiproduktionen. Kroppen kan få energi från många källor, men en form av lipider, som kallas triglycerider, har förmågan att lagra mer kilo kalorier per enhet. En enhet av triglycerider innehåller cirka 9 kilokalorier energi. Andra former av livsmedel energi (som kolhydrater) genomsnitt 4 kilokalorier energi per enhet. Lipider uppnå detta genom att ha en större mängd CH gränserna än C=O obligationer. Eftersom triglycerider producera mer energi på mindre utrymme, lipider tenderar att vara kroppens första val för energilagring och produktion.

signalmolekyl

Lipider också fungerar i kroppen som signalmolekyler. En signalmolekyl är ett ämne som hjälper överföra information mellan två celler. Lipider agera på detta sätt genom att binda till protein receptorer eller enzymer och orsakar en cellulär respons. Detta kan aktivera vissa funktioner, t. ex. hormonproduktion-eller enzym produktion i kroppen.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på förhöjda triglyceridnivåer

Relaterade artiklar


 • New Jersey Medicaid regler för stödberättigande
 • fysiska och kognitiva utveckling i mitt barndom
 • hur unclog & clean öron
 • sötmandelolja & graviditet
 • Utvecklingen av en 11 månader gammal baby
 • hur man kan bli av en polyp
 • vad gör östrogen blockerare göra ?
 • utvecklingsstadier av ett foster
 • läkemedel som inte är friska för kvinnor under graviditeten
 • sjukhem temperatur föreskrifter i Illinois
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com