Hur orsaka polycystiskt ovariesyndrom sjukdom förstorade äggstockar?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-01

polycystiskt ovariesyndrom

Den ledande hormonella sjukdomar och orsaken till infertilitet bland kvinnor i en fertil ålder är polycystiskt ovariesyndrom, eller PCOS. Uppskattningsvis 5 till 7000000 kvinnor i USA lider av polycystiskt ovariesyndrom. Det går ofta oupptäckta på grund av en rad symptom som kan visas inte vara relaterad till sjukdomen. PCOS uppstår när halterna av vissa hormoner är onormala. Namnet polycystiskt ovariesyndrom härrör från den utvidgade utseende av äggstockarna som ofta föreligger vid detta tillstånd .

Symtom

tecken och symtom på polycystiskt ovariesyndrom ofta uppstår med första menstruation cykler av en ung kvinna. Mindre vanliga fall kan det utvecklas under senare år , ofta sammanfaller med viktökning . Symptomen varierar i typ och svårighetsgrad mellan individer . Måste dock en positiv diagnos av PCOS identifiera två av tre särskilda villkor : onormal menstruation , förhöjda nivåer av manligt könshormon och polycystiska äggstockar .

onormal menstruation är klassificerat som menstruation intervaller som varar längre än 35 dagar, till mindre än 8 perioder per år, inte menstruerar för 4 månader eller längre, och längre perioder som antingen är väldigt lätt eller tung. Överskott manliga hormonet kan visas som oönskade ansikts-och kroppsbehåring, acne eller manliga mönster skallighet.

Begreppet polycystiskt betyder "många cystor". Det är de kluster av cystor i äggstockarna som ger dem deras utvidgade utseende. Dessa cystor är vätskefyllda bubblor som bildas från ägg som inte släpps vid ägglossningen på grund av överskott manliga hormoner. Den hormonella obalans stör deras normala utveckling och utsläpp av ägg, vilket omogna ägg att bygga upp och utvecklingen av cystor i äggstockarna.

Medicinska forskare inte är säker på de exakta orsakerna till detta endokrin dysfunktion. Det misstänks att genetik och överskjutande insulin spela en roll i utvecklingen av PCOS.

Orsaker

Den kvinnliga reproduktiva systemet regleras av fluktuerande halter av hormoner som styr tillväxten av ägg i äggstockarna samt ägglossning. Äggstockarna förbereda livmodern för att ta emot släppt ägget genom att utsöndra de kvinnliga könshormonerna, östrogen och progesteron. Äggstockarna även normalt producerar en liten mängd manliga hormoner som testosteron . Utan en graviditet , är nivåerna av östrogen och progesteron nedgång och livmoderslemhinnan skjul .

I polycystiskt ovariesyndrom, äggstockarna utsöndrar överskottet manliga hormoner . Detta stör den normala menstruationen och kan leda till infertilitet och andra biverkningar.

Previous:nothing Next:Hur avgör en ultraljud maskin ålder av graviditeten ?

Relaterade artiklar


 • handtvätt och bakterier
 • lämplighet idéer för undervisning en vattensport klass
 • kvinnors hälsa stipendier
 • Vilka är farorna av polykarbonat baby koppar ?
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • Estrace och amning
 • de bästa lägena för en luftfuktare
 • DNA-tester tidigt i graviditeten
 • räkna metod för födelsekontroll
 • det Integumentary system i kroppen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com