Hur tillgodoser glukos energi?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-21

Inledning

Din kropp behöver glukos för att få energi för att fungera . Glukos erhålls genom kroppen genom att äta kolhydrater . I varje gram kolhydrater du förbrukar finns fyra kalorier värde av energi . När intagna i kroppen , speciella enzymer i matsmältningssystemet bryta ner de kolhydrater du har ätit i enkla sockerarter som kallas glukos . Detta bryter ner processen tillåter kroppen att komma åt kalorier som finns i kolhydrater .

Insulin

Efter att ha ätit en måltid , går kroppen att arbeta för att bryta ner kolhydrater för att producera glukos . Detta glukos frigörs i blodet , höja ditt blodsocker . För att cellerna ska få tillgång till glukos i blodet , som kallas bukspottkörteln måste ge en hormonet insulin . Som dina blodsockernivåer börjar stiga , är i bukspottkörteln utlöses att frigöra insulin i blodet . Utan insulin cellerna inte kommer att kunna absorbera glukos som behövs för att få energi .

Problem med insulin antingen ske eftersom det inte finns tillräckligt med insulin som produceras av kroppen , eller cellerna har blivit resistenta mot insulin . Dessa problem är symtom på en sjukdom som kallas diabetes . Om inte tillräckligt med insulin produceras , kan detta resultera i en dramatiskt låg blodsockernivå , vilket lämnar cellerna inte kan producera tillräckligt med energi för att överleva. Om cellerna blir resistenta mot insulin , kan detta resultera i för mycket glukos som cirkulerar i blodet , vilket kan orsaka allvarliga skador på blodkärlen i kroppen .

Receptorer

Varje cell i din kropp har särskild utrustning för dem som kallas insulin receptorer. När dessa receptorer kommer i kontakt med insulin , de kan binda till det . Denna bindning fungerar som en nyckel till den cellens förmåga att dra glukos ur blodet och in i cellen . Detta görs genom glukostransportmolekyler transportören i cellens membran .

Cell Metabolism

När glukos har gått in i cellen , fungerar cellen att bränna glukos för att skapa energi. Detta görs genom en process som kallas aeroba metabolismen . Under aerob metabolism , är syre dras från blodet och in i cellen med glukos . Mitokondrier använder syre för att bränna glukos till värmeenergi och adenosintrifosfat (ATP ) . ATP är sedan för att lagra eller frigöra den energi som skapas , beroende på cellens behov .

Previous:nothing Next:biverkningar av Tylenol Förkylning och influensa mössor gel

Relaterade artiklar


 • större ligament i foten
 • vad är effekterna av bältros under graviditeten?
 • tecken på graviditet med tvillingar
 • konst och vetenskap som barnmorska
 • armhålan lukt hos barn
 • vikten av personlig hygien hos barn
 • amning & robitussin
 • tecken på graviditet för tonårstjejer
 • Tio tips för jordbävningen säkerhet
 • barn och musikterapi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com