Hur uppstår ett abdominellt graviditeten ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-01

Vad är abdominellt graviditet?

En buken graviditet är en typ av utomkvedshavandeskap. I ett utomkvedshavandeskap, börjar det befruktade ägget att utvecklas utanför livmodern. Fostrets utveckling kan sätta sig fast på insidan av äggledaren (som ofta kallas ett Tubal graviditet), livmoderhalsen eller äggstockarna. I sällsynta fall kan den ställa någonstans i bukhålan. Denna form av utomkvedshavandeskap kallas buken graviditet. Även om det funnits dokumenterade fall av fullgångna graviditeter buken, däribland en nyligen publicerad i "Gynecologic och Obstetrisk Investigation", mest i buken graviditeter medför allvarliga hälsorisker för mamman och måste avslutas.

Hur buken graviditet

Det finns ett antal faktorer som kan leda till ett utomkvedshavandeskap eller buken graviditet. Enligt National Institutes of Health, de främsta orsakerna till någon typ av utomkvedshavandeskap är antingen en långsammare passage ner äggledarna av det befruktade ägget, eller blockeringar i äggledarna. Mayo Clinic rapporterar att buken graviditet kan också uppstå om äggledarna är missbildade eller skadad. I vissa fall sker befruktning helt enkelt rum utanför i äggledarna och livmodern helt och hållet, och orsaken är inte säkert.

Potentiella orsaker till buken Graviditet

inflammation och infektion i könsorganen är de två viktigaste orsakerna till ektopisk och buk graviditeten, enligt Mayo Clinic. National Institutes of Health rapportera detta som den främsta orsaken i cirka 50 procent av alla fall. Möjliga orsaker till inflammation och infektion inkluderar inflammatoriska sjukdomar (PID), endometrios eller sexuellt överförbara sjukdomar såsom gonorré och klamydia. Äggledaren problem kan också orsakas av ärrbildning, vilket kan resultera från tidigare utomkvedshavandeskap eller vissa typer av bäckenoperation. Missbildade äggledarna, en typ av defekt, kan också stå för en del fall av buken graviditet. Andra möjliga orsaker är biverkningar av ett tillägg bristning eller komplikationer av äggledaroperation (med ens rör kopplingsförbehållet).

andra risker för Mage Graviditet

Vissa kvinnor löper större risk än andra att utveckla en buken graviditet . Dessa inkluderar kvinnor som har haft vissa sexuellt överförbara sjukdomar , andra sjukdomar i fortplantningsorganen eller tidigare fall av utomkvedshavandeskap. Men rapporterna Mayo Clinic också att vissa metoder för födelsekontroll även kunde göra en kvinna mer mottagliga för buken graviditet . Dessa inkluderar p-piller och spiraler eller spiral . Progesteron och östrogen , finns två huvudsakliga komponenter i de flesta p-piller , rapporterade av National Institutes of Health att sakta ner ett ägg rörelse genom äggledaren . Många IUD är också utsöndra progesteron, och kan ha samma effekt. Risken för mag-graviditeter kan också öka efter att ha in vitro fertilisering (IVF), eller använda på morgonen efter-piller.

Previous:nothing Next:första tecken på att du är gravid

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka testosteronnivåerna genom att utöva
 • behandling för akne
 • lista med alternativ preventivmedel
 • typer av springmask
 • flebotomi skador
 • nattljus och sömn
 • förteckning över abortkliniker
 • spinning leksaker och autism
 • Vilka är tecknen på arbetskraft under graviditeten
 • förebyggande hälsoinformation för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com