Vad är några potträning problem för en 4 -årig flicka ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-15
Även efter ditt barn börjar gå på pottan , olyckor är normala . Processen att bli fullt pott utbildade-inklusive vistas torr på natten-kan ta månader . Om din tidigare pottränad dotter är att ha fler olyckor än framgångar , dock kunde många frågor vara att skylla : medicinska problem , stress eller hennes behov av kontroll kan alla motgångar . Om så är fallet , är det dags för en ny uppsättning strategier för att få ditt barn tillbaka på rätt spår-och på pottan .

Under Pressure

Stress och ångest är vanliga orsaker till tillbakagång i barnen , och potta kompetens är ofta de första färdigheter att falla bort när barnet är under tryck . Föräldrarna förväntar sig ofta en ny syskon , ett drag , familj omvälvningar eller byte av skola eller vårdgivare att påverka potträning . Verkligen , dock kunde något som stör ditt barns rutiner eller känsla av säkerhet vara att skylla , oavsett om det är en trevlig händelse ( en semester , spännande semester eller gäster hus från utanför staden) eller en obehaglig en ( retas , upplevd ökad uppmärksamhet på ett syskon ) .

potträning Resistance

Barn som har haft en dålig upplevelse någon gång under potträningen bli resistenta och vägra att gå på pottan . Känsliga barn kan vägra att använda offentliga toaletter eftersom de är rädda för badrum ljud , såsom högt värmevallningar och bullrig hand-torkar , eller de kan bli oroliga vid tanken att sitta på en offentlig toalett med en automatisk spolning eftersom de är rädd att det kommer att spola innan de är redo . Ditt barn kan motstå använder badrummet hemma om hon har börjat associera den med tryck , stress eller bestraffning.

Om din dotter är helt emot potträning , backa för lite . Låt henne bestämma när hon ska gå , och inte straffa henne för olyckor . Ge henne möjligheten att bära utbildning byxor . Var tålmodig , kärleksfull och stödjande , ytterligare stress kring pottan kommer bara förlänga det problem

" jag har kontroll "

Förskolebarn lär kontroll , inte bara över sin miljö och sina känslor men över deras kroppar . Din dotter är vägran att gå pott när du säger att hon kanske bara är hennes försök att etablera sin känsla av oberoende och självbehärskning . Försöka ställa in en timer och med henne själv när timern ringer . Hon kommer att känna kontroll , kommer du att förhindra en olycka och du kan undvika att vrida pottan tiden till en maktkamp .

Förstoppning

Tidigare erfarenhet med smärtsamma tarmrörelser kan orsaka barnet att undvika bajsa , vilket kan leda till minskad känslighet , förstoppning och ännu mer smärta vid eliminering . Om din dotter erfarenheter ofta förstoppning eller smärtsam tarmtömning , tala med din barnläkare om huruvida kostförändringar eller en milt laxerande kan hjälpa .

andra medicinska problem

Prata med din barnläkare om du har ett speciellt svårt att lära din dotter att gå på pottan . Detta är särskilt viktigt om hon verkar försenas i andra områden . I sällsynta fall kan förstoppning eller tarm /blåsa inkontinens kommer från ett medicinskt problem.

Previous:nothing Next:hur man ska behandla psoriasis under graviditeten

Relaterade artiklar


 • Hur man blir vältränad
 • tidig utveckling av ett barn
 • hur du tar bort öronvax enkelt
 • hur man ska behandla kliande ben efter rakning
 • hypothyroid mul smärta
 • hur man kan förebygga hudsjukdom
 • hur man hittar ett sjukhus nära dig
 • om barn HLR utbildning online
 • Montana sjukförsäkring för barn
 • bidrag för tandvård i Oregon
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com