ascomycota livscykel

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-28
Ascomycota kallas även SAC svampar och omfatta ett brett utbud av svamp arter, inklusive jäst, penicillin, murklor och svampen som orsakar blöjeksem. Vad som länkar alla dessa olika svampar tillsammans är deras ASCI, skida som håller sporer som kommer att släppa ut dem kraftfullt genom att öppna i ena änden, avger en rök som pulver. Även om alla Asccomycota har denna kvalitet är det nästan alla som förenar dem. Endast ett fåtal Ascomytcota, såsom murklor, växer svamp frukt likt svampar

Growth

Mest Ascomycota är mark-eller parasit, som växer på marken, på träd eller djur. Deras klimat och spänner över liv och utveckling skiljer sig dramatiskt beroende på deras art. Murklor, till exempel, visas endast när temperatur, luftfuktighet, surhetsgrad och variationen mellan dagstemperaturen och nattetid temperatur är alla helt rätt. Liksom många svampar, kommer deras frukter tycks utveckla natten på grund av celler som expanderar med intag av vatten i stället växer genom delning. En intressant aspekt av Ascomycota är att de flesta kan producera antingen asexuellt eller sexuellt. Livscykeln varierar beroende på vilken reproduktiv metoden används.

Mitos

När Ascomycota reproducera sig asexuellt genom knoppning, de kräver inga andra djur att utlösa reproduktion. Vanligtvis spirande startar i en region i deras encelliga organ, eller det kan börja med en utbuktning i båda ändar. Som bula expanderar, delar upp cellkärnan i två genom en process som kallas mitos, som går på en dubbel uppsättning av alla kromosomer i cellkärnorna. Den nya kärnan går in i knoppen att bli en grundplåt för den nybildade cellen. När den nya cellen är ungefär storleken av den ursprungliga cellen kommer en cellvägg bildas mellan de två innan de splittrades och bli självständiga celler.

Sexuell reproduktion

Varje Ascomycota spore innehåller endast hälften av kromosomerna som krävs för sexuella reproduktion. När Ascomycota förökas sexuellt, ett par med kompletterande kromosomer håller samman, fusing deras kärnor och bildar vad som kallas en diploida zygot.

Meios

diploid zygot genomgår därefter meios , en division av celler som liknar mitos men en där bara hälften av kromosomer förs vidare . De två kärnor i diploida zygoten bli fyra . Dessa kallas haploida kärnor eftersom de alla har bara en halv uppsättning kromosomer .

Fler Mitos

sexuell och reproduktiv process är dock inte komplett . Därefter har fyra kärnor vardera gå igenom en process av mitos , nu skapar åtta haploida kärnor . Liksom i spirande , cellväggar form mellan dessa haploida kärnor och åtta sporer , som vardera ger en halv uppsättning kromosomer , produceras . Så småningom är de sporer utkastade i miljön och sedan kan gå vidare för att återge antingen asexuellt eller sexuellt igen.

Previous:nothing Next:vad är några exempel på regler lekplats säkerhet för 4-5 åringar ?

Relaterade artiklar


 • ljud hörapparater
 • orto tri cyclen biverkningar
 • vikten av personlig hygien hos barn
 • de bästa sätten att eliminera RSV i ett daghem
 • medicinska orsaker svullna ögon hos spädbarn
 • sjukhem temperatur föreskrifter i Illinois
 • tecken och symtom på lågt spermieantal
 • hur man kan öka progesteron
 • blöjor och kontaktdermatit
 • Hälsa och sjukvård webbplatser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com