de bästa sätten att eliminera RSV i ett daghem

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-05
RS- virus ( RSV ) orsakar olika infektioner i lungorna regionen och i luftvägarna. Viruset i sig är inte allmänt skadliga och liknar symtomen på en förkylning . RSV blir allvarlig när man attackerar spädbarn och barn som kan ha underliggande hälsoproblem eller sjukdomar . När små barn är grupperade i ett centralt läge , till exempel daghem , risken för att smittas RSV ökar . Barn dela objekt och engagera sig i praktiska aktiviteter som gör att de kan smitta och blir sjuka. Veta sätt att eliminera RSV i ett daghem kommer att hålla barn och deras vårdgivare friska.

Känna igen symtom

En av de viktigaste nycklarna för att eliminera RSV i ett daghem är att veta vilka tecken och symptom ska leta efter i ett barn eller vuxen. Några av de vanligaste symptomen är snuva, allmän sjukdomskänsla, huvudvärk, feber, hosta och ont eller irriterad hals. Om symtomen pågår kan febern stiger, lungorna kan bli infekterade och fyllas med vätska. Detta kan orsaka väsande andning eller snabb, ansträngd andning. I svåra fall kan huden ta på sig en blåaktig nyans --- särskilt på fingertopparna. Detta kan bero på cyanos eller syrebrist. En brist på aptit och övergripande irritabilitet kan också vara en indikation på RSV.

Handtvätt Techniques

Använda ordentlig handtvätt tekniker bidrar till att eliminera spridningen av RSV-virus i daghem, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Att se alla vuxna och barn tvätta händerna ofta. Lära barn att ordentligt tvätta händerna. Slå på vatten. Börja med att fukta händerna och tillämpa en kvarts storlek mängd tvål. Skapa ett lödder genom att gnugga händerna. Se till att skrubba under naglarna och fingrar gnida, palmer och handleder grundligt. Ta en ren pappershandduk och torka händerna ordentligt. Grab annan pappersduk och stänga diskhon. Att ha ett desinfektionsmedel som innehåller en bakteriedödande eller spritbasis kommer hjälpa till att bekämpa bakterier och spridningen av viruset. Mayo Clinic avråder att använda antibakteriella tvålar, eftersom de kan leda till mer resistenta bakterier i framtiden.

Förebyggande

Rengör ytorna med en lösning av 1 /2 kopp blekmedel till 1 liter vatten. Ytor såsom bänkskivor, sopkärl, toaletter, dörrhandtag, leksaker, räcken, stolar och ytor badrum bör rengöras dagligen eller så ofta som ett sjukt barn använder området. Se till att barnen inte delar glasögon eller bestick, ger råd till CDC.

Medicinsk behandling

Om ett barn har fått diagnosen RSV, bör hon stanna hemma från dagis tills hon är godkänd för att återvända med sin läkare. Eftersom RSV är ett virus, finns i allmänhet inget receptbelagd medicin som hjälper med sjukdom , om inte RSV har utvecklats till en infektion . Vid denna punkt kan en läkare lägga in på sjukhus barnet och placera henne på syre eller andning maskin . För lindriga fall av RSV , kan over-the-counter medicin som paracetamol eller ibuprofen användas .

undvika komplikationer

När barnen börjar bli sjuka i ett daghem är det klokt att behandla sjukdomen för att undvika ytterligare komplikationer . Om ett barn på dagis misstänks ha RSV , att se hans föräldrar kontaktas och informeras så snart som möjligt är ett klokt val . Att hålla barn borta från andra barn om möjligt kommer att bidra till att förhindra spridning av viruset.

Previous:nothing Next:berätta tale tecken på graviditet

Relaterade artiklar


 • tecken på en senare missfall
 • Hur fungerar stetoskop arbete ?
 • metylparaben & graviditet
 • hur är liktorn ingreppet?
 • define astigmatism
 • hur du designa din egen kit hem akut
 • tidig språkutveckling hos fullgångna och för tidigt födda barn
 • bebisar och allergier
 • tecken på för tidig förlossning
 • Vilka är farorna av polykarbonat baby koppar ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com