definiera legitimerad läkare

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-25
En legitimerad läkare är en person som har avslutat särskilda undersökningar för att bli certifierad i en viss medicinsk specialitet . Efter genomgången vårdlinje , kan en läkare börjar studera för kost certifiering under hemvist . Den extra timmars studier tillåta läkare att utöva verksamhet som specialist inom sitt område av medicinen

Betydelse

legitimerad läkare var fått tillstånd av Förenta staternas regering att marknadsföra sina meriter under 1990-talet . Detta tillstånd ökad konkurrens mellan läkare och hjälpte patienterna att skilja läkare genom sin kompetens . Läkare i många medicinska specialiteter notera deras styrelse meriter i annonser .

Certifiering

American Board of Medical Specialties är den största attesterande organisation , och det övervakar 24 medlemsländer styrelser den frågan certifieringar . Enligt organisationen omfattar certifieringsprocessen en serie tester och utvärderingar pär av läkarens arbete . Styrelsen certifiering kräver en förnyelse vart sjätte till 10 år för att se till att läkaren fortsätter att bedriva medicinsk utbildning . American Board of Medical Specialties fastställer riktlinjer för omcertifiering för alla läkare som certifierats av dess medlemsföretag styrelser .

Utbildning

Läkare normalt närvara vid ett fyraårigt Medical School -programmet, därefter arbeta i yrket på heltid som bosatt i ett sjukhus eller vårdinrättning . Efter avslutad hemvist , kan en läkare börja ta prov ombord certifiering inom specialiteten de planerar att arbeta i. Styrelsen certifiering är inte obligatorisk inom det medicinska området . En läkare kan välja att gå ur ytterligare en studie .

Varning

Plastikkirurgi är en specialitet där en betoning ombord certifiering rekommenderas . Enligt plastikkirurgerna Locator hemsida, en styrelse certifierade plastikkirurg måste ta examen från ett ackrediterat vårdlinje, komplett fem års bosättning-inklusive tre års kirurgi och två år av plastikkirurgi-praxis på området under två år passera de skriftliga och muntliga prov .

Fördelar

Styrelsen certifiering är en indikator på den omfattande utbildning läkare har genomgått . En legitimerad läkare är medveten om uppdateringar i området , inklusive lagar , experimentell medicin och patientbehandlingar . För att upprätthålla ombord certifiering, har en läkare att ständigt studie . Detta innebär att läkaren kan ha mer kunskap än en icke-certifierad läkare som inte behöver uppfylla alla obligatoriska studerar eller testkrav .

Previous:nothing Next:hur man kan bli av ansluten öron

Relaterade artiklar


 • vad som är normalt maxvikt på män ?
 • de olika stadierna i barnets sinne utveckling
 • vad är gränsen för upplösning av det mänskliga ögat ?
 • lumbal stenos & höftproblem
 • definiera legitimerad läkare
 • fysisk utveckling : 6-12 år
 • lös hud från en graviditet
 • elektroniska spel & barns hälsa
 • vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor ?
 • födelsemärken & graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com