fördelar och nackdelar med navelsträngsblod bank

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-19
Navelsträngsblod är blodet som fortfarande är inne i en bebis navelsträng efter att den skurits ned. Navelsträngsblod , som benmärg , är otroligt rik på stamceller, som är som kroppens befälhavare celler som kan omvandlas till någon typ av celler i människokroppen , i enlighet med navelsträngsblod kansli . Navelsträngsblod bank är förmågan att samla och bevara stamceller från navelsträngsblod för potentiella medicinska användningsområden i framtiden . Navelsträngsblod bank ger familjer få tillgång till bättre sjukvård alternativ bör barnet utveckla diabetes , cancer eller upprätthålla någon typ av hjärnskada . Om navelsträngsblod det inte bankas , är det kasseras efter födseln

Fakta

Samla navelsträngsblod är varken smärtsam eller farlig , det är en fråga om att vilja ha det samlat och att kunna ha råd med det lagras . Blodet samlas efter födseln när navelsträngen har klippts av och skär , processen tar vanligtvis inte mer än fem minuter . Organisationer som navelsträngsblod registret ( CBR ) kommer då att samla in navelsträngsblod och få det skickat till ett laboratorium för förvaring.

Funktion

navelsträngsblod bank låter dig ha en lättillgänglig form av stamceller som är lätt att ta fram och eftersom en bebis navelsträngsblod är cryogenically lagras , det är tillgängligt för transplantation när det behövs . Benmärg , å andra sidan , är oerhört svårt att få tag på och det är ännu svårare att hitta en donator som matchar din typ .

Överväganden

Om du har en familjehistoria av cancer eller diabetes , kan du vill överväga att ha ditt barns navelsträngsblod banker. Dessutom tillhör specifika etniska eller rasgrupper betyder oftast en längre väntetid när man söker efter en blodgivare som matchar din HLA -typ. HLA --- eller humant leukocyt antigen --- är en typ av protein som finns i varje cell i kroppen och är direkt relaterad till vårt immunsystem. I alla typer av blodgivare eller organtransplantation förfarande skall typer av HLA från varje berört enskild match . I dessa typer av omständigheter och med barnets navelsträngsblod bankas kommer att säkerställa att transplantationer inte bara hända förr , men att arbetet går smidigare .

Fördelar

navelsträngsblod transplantationer kan hantera mer än 45 sjukdomar , såsom som leukemi och andra cancerformer , metabola sjukdomar , blodsjukdom , såsom sickle-cell anemi och immunbrist , enligt PregnancyInfo . netto .

Expert Insight

Enligt American Association of Pediatrics , möjligheterna att faktiskt använda stamceller hämtas under navelsträngsblod bank på senast transplantation är bara en i ca 20. 000 . Dessutom är den typiska navelsträngsblod skörd bara tillräckligt för att transplantera ett barn eller liten vuxen som väger mindre än 115 kg. Med tanke på dessa fakta , kan vissa familjer besluta att kostnaden inte är värt det . CBR , till exempel, tar ut en $ 1. 995 inskrivning och behandling och en ytterligare avgift $ 125/year förvaringsavgift med navelsträngsblod hålls för upp till 21 år ( priser från 2009) . För vissa familjer kan dock denna prislapp visa sig vara det bästa pengar de någonsin använt .

Previous:nothing Next:Varför orsakar surt reflux hosta ?

Relaterade artiklar


 • tekniker för minne slipning
 • tecken på en eventuell graviditet
 • lista över läkemedel preventivmedel
 • Orsakerna till kräkningar och illamående hos barn
 • hur man kan sänka östrogen naturligt
 • Medicaid stödberättigande nivåer
 • hur man kan öka ansiktshår
 • positiva tecken på graviditet
 • tecken på en multipel graviditet
 • första tecken på att du är gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com