fördelar och nackdelar med vitro fertilisering

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-17
Provrörsbefruktning är en teknik som hjälper par som är infertila föreställa ett barn . I grund och botten , in vitro kringgår föreställning del av ekvationen . Befruktningen sker i ett laboratorium , där en skördas ägg från modern befruktas av spermier från fadern och förs in i kvinnans livmoder . Par som inte kan få barn på grund av fertilitetsproblem tittar ofta in vitro att bli gravid. Men för-och nackdelar bör vägas noggrant innan man börjar på in vitro- resan

Pro . Det är en lösning

Så sent som 1978 , var par som inte kunde föreställa sig ett barn genom naturlig väg inför antagande eftersom deras enda lösning på deras infertilitet och barnlöshet . Det är då in vitro första framgång utfördes av Dr Edwards ( en embryologen ) och Dr Steptoe ( gynekolog ) . En lösning till infertilitet föddes , och sedan dess har tusentals par användas in vitro som ett sätt att föreställa sig ett biologiskt barn . In vitro- fertilisering hopp för de par som får höra att de är oförmögna att få barn

Con : . Det är inte en säker sak

Medan andelen framgångsrika olika kliniker varierar , bör det noteras att provrörsbefruktning inte inte har en 100 procents framgång . Den amerikanska Graviditet Föreningen konstaterar att för en kvinna under 35 års ålder är framgång för in vitro cirka 30 till 35 procent. Denna framgång och sämre vid moderns ålder ökar . In vitro är en kostsam process , och det finns ingen " återvändande "om det inte lyckas .

Pro: Flera Ägg Skördad

Om du hoppas att ha mer än ett barn via provrörsbefruktning, kan din läkare frysa din skördas ägg för ett senare förfarande. Det innebär att skörden del av förfarandet endast behöver ske en gång för så många ägg som kan skördas och frysas för senare. Detta är ett stort drag för äldre kvinnor som vill skörda äggen medan de fortfarande är yngre, att använda när de är äldre.

Flerbarnsfödsel

Georgia Reproduktiv specialister Clinic citerar en 25 procents chans att bli gravid tvillingar, och en 2 till 3 procent chans trillingar. En ökning i multiplar orsakar också en ökning av fosterskador. Mamman får också risk buksmärtor, kraftigt illamående, viktökning och andra risker av overstimulating äggstockarna enligt APA.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på lågt spermieantal

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar impotens hos män?
 • Hur orsaka polycystiskt ovariesyndrom sjukdom förstorade äggstockar?
 • nedgrävd skatt prenatal plus DHA komplett ingredienser
 • vad är orsakerna till utvecklingsförsening ?
 • hur man hittar en kvinnas ägglossning datum
 • Effekten av teratogener på ett foster
 • vad har vatten & elektrolytbalansen i blodet ?
 • hur du spårar sjukdomshistoria
 • förteckning över behandlingar hormonersättning
 • spelar struktur säkerhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com