första tecken på att du är gravid

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-01
reda på att du är gravid kan vara en spännande eller skrämmande tid. Oavsett hur du känner för en eventuell graviditet är det bättre att ta reda på tidigt än senare. De flesta kvinnor känner ett tidigt tecken på att du kan vara gravid, ett missat menstruation. En sen eller saknas period kan förekomma av andra skäl också, så det är klokt att lära sig om andra tecken på att du kan förvänta.

Illamående

Allmänt känd som graviditetsillamående, är illamående ett av symptomen av tidig graviditeten att kvinnor förväntar sig att uppleva. Vissa lyckligt lottade kvinnor lyckas gå hela sin graviditet utan att uppleva illamående, medan andra är sjuka hela dagen, för hela graviditeten. Den amerikanska Graviditet Association rapporterar att de flesta fall av graviditetsillamående utveckla mellan andra och åttonde graviditetsveckan.

Extrem trötthet

Krossning trötthet är ett tidigt tecken på att du kan vara gravid. Mayo Clinic rapporterar att förhöjda halter av progesteron i kombination med lägre blodsockervärden, bär skulden för denna trötthet. Din kropp är också hårt vid denna tid , öka mängden blod i kroppen , vilket leder till trötthet .

cravings eller Mat Aversion

Hormonförändringar under graviditeten är sannolikt skälet till att många kvinnor upplever mat cravings eller livsmedel aversioner , enligt Mayo Clinic . Cravings kan vara för ett visst livsmedel , eller för en typ av livsmedel, såsom saker som är salt . Mat aversioner är också vanliga. Många kvinnor upplever mat aversioner som en av de tidigaste tecknet på graviditet , när de inte längre kan magen sitt morgonkaffe .

nya krämpor och smärtor

The American Association Graviditet rapporter om att de plötsliga förändringar i hormonnivåer som uppstår med graviditet kan leda till huvudvärk . Det är också vanligt att kvinnor upplever smärta i nedre delen av ryggen i ett tidigt skede av graviditeten . Detta ryggsmärta kan fortsätta under hela graviditeten.

ömma eller svullna bröst

Ett annat tidigt tecken på att du får vara beredda på förändringar i brösten . Tidigt i graviditeten , ofta redan innan de missade första perioden , kan brösten bli svullna eller anbud . Ändringar i brösten beror på hormonförändringar under graviditeten , enligt Mayo Clinic .

implantation blödning

När embryot fäster vid livmoderväggen vissa kvinnor upplever ljus blödning och milda kramper . Enligt American Association Graviditet , detta händer en till två veckor efter befruktningen. Beroende på hur tung den blödning och om personen var aktivt försöka bli gravid , kan implantation blödning misstas för en verklig tid .

Previous:nothing Next:fosterutveckling under graviditeten

Relaterade artiklar


 • polycytemia höftproblem
 • som ritat ultraljudsteknik?
 • Vad händer på en synaps när en neuron stimulerar en muskelcell ?
 • vad är fosfatidyl glycerol ?
 • hälsorisker för tillfälliga tatueringar
 • födelsemärken & graviditet
 • hur praktiken går grönt
 • användning av bensoesyra i ett apotek
 • vad är den kemiska riskerna med rengöringsmedel på mat ?
 • hur man kan bli av bröst akne
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com