funktioner av progesteron under graviditeten

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-20
Progesteron spelar i viktig roll i en kvinnas fruktbarhet , både genom att bygga upp livmoderslemhinnan foder och utlöser att det är utgjuten under menstruation när ingen graviditet. Utan de riktiga nivåerna av progesteron i samband med östrogen , kvinnor upplever oregelbundna cykler , och en mängd fysiska besvär . Progesteron spelar också en viktig roll under graviditeten . De flesta av dess funktioner är att den beskyddare , vilket gör att din bebis ligger kvar och stannar näring tills det är dags att gå in i världen . Den har olika roller i varje skede av graviditeten och även hjälper tidssignal leverans.

Endometrium

Det är progesteron uppgift att skapa den tjocka livmoderslemhinnan foder inne i livmodern. När progesteron stiger, bygger detta lager. Om de stannar hög eller fortsätta att stiga, kommer livmodern hålla fast vid det här lagret i väntan på implantat. Om de droppe, kommer det här lagret skjul. Enligt American Association Graviditet, när embryot har implanterade, leder progesteron endometriet att utsöndra näringsrik vätska för att upprätthålla embryot tills moderkakan tar över. Moderkakan inte bara tar över närande embryot, men också tar över majoriteten av produktionen av progesteron.

Sammandragningarna

Enligt Anandi Subramanian, MD, progesteron spelar i viktig roll i glatt muskulatur kontroll. Höga nivåer av progesteron hålla den glatta muskulaturen från entreprenader, som håller fostret på plats. Nackdelen med detta skydd är att andra musklerna också påverkas, varför gravida kvinnor ofta rapport halsbränna och sura uppstötningar.

Slemproppen

Enligt American Association Graviditet, orsaker progesteron livmoderhalscancer förändringar. Progesteron uppmanas livmoderhalsen att tjockna under graviditeten. Frågar också livmoderhalsen för att skapa en tjock slemproppen ansvarig för att hålla bakterier ur livmodern och hålla viktiga vätskor i. När progesteron sjunker vid leverans , den slemproppen bryts ner och livmoderhalsen börjar öppna och tunn .

missfall

Kvinnor med otillräcklig progesteron nivåer är på en hög risk för miscarrying . Eftersom progesteron bygger livmoderslemhinnan och håller den från att sprida , är det befruktade ägget säker i denna näringsrika skikt . Om östrogen nivåer är inte tillräckligt hög, kan livmoderslemhinnan antingen vara för tunn för att stödja embryot eller kan börja kasta ut under menstruationen. Enligt American Association Graviditet kan låg progesteron i blodet visar också äggledarna eller utomkvedshavandeskap .

Leverans

När det är dags för barnet att födas , kommer din progesteron nivå sjunka dramatiskt . Denna minskning utlöser din livmoder för att börja kontrakt. Dessa sammandragningar hjälpa till att flytta barnet ner genom bäckenet och genom förlossningskanalen . Kvinnor som löper hög risk för prenatala eller för tidig födsel behandlas ofta med progesteron . Enligt Sarah J. Kilpatrick , MD, PhD . uppgav en serie tester och prövningar en 36 procent nedgång i prematur förlossning hos kvinnor som fick progesteron injektioner under graviditeten.

Previous:nothing Next:processen från befruktningen

Relaterade artiklar


 • de noterade skillnaderna i mäns och kvinnors hälsa
 • andningsorganen och hjärtfrekvens
 • berätta tale tecken på graviditet
 • effekter av narkotikaanvändning på ett ofött barn
 • tecken och symtom på lågt spermieantal
 • tekniker för minne slipning
 • hur man hittar en kvinnas ägglossning datum
 • hur man kan öka antalet spermier när du är över 40
 • hur man diagnostisera PCOS
 • förskola hälsa spel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com