graviditet halsbränna symtom

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-09
Graviditet finns en glädjefylld tid av livet, men det är inte utan sina obehagliga symptom . Till exempel många gravida kvinnor upplever halsbränna som bara inte kommer att sluta under dessa nio månader . Nyckeln till en felfri halsbränna behandling under graviditet är att känna igen symptomen direkt så att du kan agera snabbt för att söka lättnad .

brännande smärta

Den mest uppmärksammade symtomet på halsbränna under graviditeten är en brännande smärta i bröstet . Denna smärta kan variera i intensitet och ofta upp och ner längs matstrupen . Detta är din magsyra stiger och sjunker på grund av trycket från ditt växande barn. Du kommer förmodligen uppleva denna smärta efter en stor måltid eller när du kopplar av på natten . Smärtan kan komma smygande , även om det oftast är snabb i starten, och kan vara ganska intensiv tills du tar antacida .

smärta när man ligger ner

Halsbränna symtom tenderar att förvärras när du lägger dig platt eller böja . Detta gör att syra från magen att stiga upp i matstrupen och orsaka att obehaglig brännande känsla. Liggande på höger sida kan göra smärtan värre också. Om du lider av halsbränna under graviditeten , stötta upp huvudet med kuddar så att du kan få en god natts sömn utan smärta av sura uppstötningar.

problem med att svälja

I svåra fall av halsbränna eller sura uppstötningar, du kan ha vissa svårigheter att svälja. Detta är vanligtvis ett tecken på att syra har backas upp i matstrupen och gör skada på området . Läkarvård är nödvändigt att i detta läge både förebygga ytterligare skador och att ge hjälp till intensiv brännande smärta i samband med svår matsmältningsbesvär eller reflux .

Försämring symtom efter att äta vissa livsmedel

Det kontrollampa brännande smärta som orsakas av halsbränna brukar göra sig uppenbara efter att äta vissa typer av livsmedel . Mycket sura livsmedel är ofta att skylla som apelsiner , saft , senap , vinäger och tomater . Däremot kan andra livsmedel orsaka lika mycket smärta som kolsyrade drycker, choklad , kryddstark mat och fet eller feta livsmedel. Det är bäst att undvika mat som dessa eller att njuta av dem bara med måtta under graviditeten för att hålla din halsbränna i schack .

Previous:nothing Next:om myokloniska anfall hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man använder en strumpa stöd
 • axelskador grund av säkerhetsbälten
 • åksjukan & huvudvärk
 • amning & Zyrtec
 • tecken på en eventuell graviditet
 • hur man presenterar en medicinsk historia
 • kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet
 • vad är galactocele av bröstet ?
 • tecken på för tidig förlossning
 • elektroniska spel & barns hälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com