hur är alkoholism ärftligt?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-09

Länk

Forskning har länge åtalat att det finns en genetisk koppling mellan många alkoholister , men hur det är exakt vidare är inte helt känd och kontinuerligt diskuteras . Det återstår också osäkert om arv och miljö spelar in . Många alkoholister kan dricka överdrivet eftersom de har vuxit upp kring familjemedlemmar eller vänner som drack ofta . Men studier pekar på genetiska markörer som predisponerar människor att alkoholism , vilket tyder alkoholism som gått i arv familjer . Forskare fortsätta att forska sjukdomen med hopp om att upptäckten av en exakt genetisk koppling kan leda till en förebyggande eller till och med bota alkoholism i en avlägsen framtid .

Parental Historia

I psykiater George E. Vaillant 's banbrytande 1983 bok , " The Natural History of Alkoholism , " ett urval av Boston män från tonåren till anställningstid visade att irländska amerikaner utgjorde nästan 10 gånger så stor risk att bli alkoholist som sin italienare, judar och grekiska grannar . Dock kan folk undrar fortfarande om detta är en fråga om kulturell uppfostran snarare än ärftlighet . Men en 1995 studie av 90 patienter vid Beaujon Hospital i Paris, Frankrike , rapporterade i Oxford Journals visar det finns ett starkt samband mellan föräldrars historia av alkoholism och förekomsten av allvarliga alkoholhaltiga sjukdom . En 1983 recension om studier av adopterade barn visar en klar genetisk påverkan på dryckesvanor och förekomsten av alkoholmissbruk bland män , säger forskare vid King's College Hospital och Medical School i London, England.

Fel

Det har varit forskningen som visar några alkoholproblem föds med psykiska avvikelser som antingen är genetiskt överförs eller från andra faktorer , förklarar Stanton Peele , en författare som varit att undersöka och skriva om beroendet sedan 1969 . Men det räcker inte forskning till stöd för det . Det kan finnas biologiska avvikelser hos alkoholister som gör det svårt för kroppen att diskriminera alkoholhalt i blodet som leder alkoholister för att visa en mindre effekt från att dricka , säger Peele . Dessa alkoholister kommer sedan dricka mer utan avkänning deras tillstånd . Biologiska länkar till alkoholism visar att ärftlighet är inblandad .

Populationer

Det är möjligt att ärftlighet spelar en roll för många , men inte alla , alkoholister . Detta kan ha evolutionära eller geografiska skäl . Till exempel forskare vid King's College i London påpeka studier som visar att det finns en frånvaro av vissa organ kemikalier som skapar en avsky effekt för alkoholkonsumtion i hälften av den asiatiska befolkningen . Frånvaron kan förklara den låga förekomsten av alkoholproblem i asiatiska länder. Om biologiska markörer ökar risken för alkoholism eller avsaknaden av vissa kemikalier minska dessa risker , är forskning som tyder på ärftlighet spelar en roll .

Previous:nothing Next:tidigare tecken på graviditet

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och gula svullnad
 • de bästa sätten att eliminera RSV i ett daghem
 • hur man kan öka sperma mängden naturligt
 • Varför är vissa människor vänsterhänta & andra rätt ?
 • masken parasiter som orsakar ledvärk
 • spis säkerhet härd som täcker för spädbarn
 • alla verkliga tecken på graviditet
 • Vad händer under sport physicals?
 • tecken på graviditet medan Depo
 • födelsemärken & graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com