medicinska processen för abort

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-22
När de ställs inför en oönskad graviditet eller en graviditet som kräver uppsägning på grund av medicinska frågor, är abort ett säkert alternativ finns runt om i världen . Trots sin kontroversiella natur är kvinnor som väljer detta alternativ dagligen . Förstå den medicinska processen abort kan utbilda dem som överväger denna process och bidra till att avgöra vilken väg hon ska ta

Vad är abort?

Abort är frivilligt avbrytande av en graviditet . Gravida kvinnor väljer att genomgå en abort av medicinska skäl , oönskade graviditeter och minska antalet barn när graviditeten består av multiplar som tvillingar eller trillingar. För en medicinsk abort , är patienten som gett den nödvändiga medicineringen av hennes läkare och sedan är tillåtet att vara hemma för processen att inträffa .

Typer av aborter

Läkemedel att avbryta en graviditet är ofta det första alternativet att läkare rekommendera eftersom möjligheten att infektioner har minskat avsevärt. FDA godkände användningen av mifepriston liksom misoprostol för användning av avbryter en graviditet . Mifepriston används för att blockera progesteron receptorer som gör att fostret att börja uppdelning , vidga livmoderhalsen och påbörja processen med att lossa den säck från livmoderväggen . Misoprostol gör att livmodern att börja entreprenader, som kommer att fördriva fostret och alla tillhörande material .

Kirurgiska ingrepp såsom en vakuumaspiration och vidgas och kyrett ( L F ) används som ett andra val för aborter .

Medicinsk Process

Mifepristone och misoprostol ges av en läkare efter en konsultation och undersökning . Kvinnan skickades hem med instruktioner för hur att ta medicinen och vad man ska leta efter . Vanligtvis kommer en läkare direkt kvinnan att ta 600 mg mifepriston och sedan 0,4 mg misoprostol cirka 24 och 48 timmar sedan . När alla läkemedel har tagits , kommer abort inträffar vanligtvis inom 24 timmar .

Om komplikationer inträffar under medicinsk process abort , är alternativa metoder används för att slutföra uppsägning .

Med vakuumaspiration är livmoderhalsen vidgade och en liten slang sätts in i livmodern . Röret är anslutet till ett vakuum som kommer att ta bort fostret och det tillhörande vävnader ut ur livmodern . En D C består av livmoderhalsen är vidgade och en liten knivskarp verktyg som kallas en kyrett sätts in i livmodern . Läkaren kommer att skrapa livmodern med kyrettens att ta bort fostret och tillhörande vävnader . Läkaren kommer då att göra det möjligt för kvinnan att driva ut innehållet själv eller tar bort dem med ett vakuum .

som kan utföra en abort

Aborter måste ses över av en läkare men kan utföras av en barnmorska , sjuksköterska läkare eller till patienten . När du använder mifepriston och misoprostol , kan den gravida kvinnan utföra abort hemma i sitt eget hem .

Vad kan förväntas

Aborter kan orsaka kramper , blödningar , blodpropp , illamående, kräkningar , feber , diarré , Frossbrytningar och trötthet . I sällsynta fall kan det orsaka infertilitet , infektioner och även dödsfall.

Previous:nothing Next:Kegels för kvinnor





Relaterade artiklar


 • tecken på graviditet samtidigt som ammar
 • hur du hittar din närmaste allmänläkare
 • inomhus garvning fakta
 • ingredienser i Rosebud salve
 • hur man kan öka progesteron
 • höger skuldra och arm smärta
 • familjeplanering kliniker i Phoenix
 • elektroniska spel & barns hälsa
 • kall dimma luftfuktare problem
 • vad är saccadic öga ?




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com