modifierad checklista för autism hos småbarn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-16

Du behöver:
talk (valfritt)
. Gummihandskar (valfritt).

Autism är ett tillstånd som drabbar barn. Det vanligaste är känd som en neurologisk sjukdom som påverkar funktion och tillväxt av hjärnan. Mer vanligt förekommande hos pojkar än flickor går autism ofta okända tills barnen når tre eller fyra år på grund av de olika skattesatserna den fysiska utvecklingen. Villkoret medför en nedskrivning av tänkande och kognitiva processer, oförmåga att fungera i sociala miljöer och kan påverka ett barns förmåga att kommunicera eller svara på den stimulans runt honom. En del barn och vuxna med diagnosen autism funktion på höga nivåer av intellekt och tal om andra inte. Lärande och förståelse av grundläggande tecken och symptom på autism kan hjälpa föräldrarna att identifiera autism i sina barn.

Chatt

En checklista för kontroll efter tecken på autism hos barn har utvecklats av psykiatriker i Storbritannien, kallad CHAT listan. Listan definierar psykologiska markörer som hjälper individer upptäcka tecken på autism i förskoleåldern barn eller småbarn, ca 18 månaders ålder. Den autism behandling Utvärdering Checklista ( ATEC ) är också ett verktyg utvecklat av forskare vid Autism Research Institute i USA . De flesta tecken och symtom på autism börjar närvarande när barnen är i småbarnsåldern utveckling , mellan 18 och 24 månaders ålder . Diagnos av autism är tydligt visuellt , inte kemiskt baserad, vilket innebär symtom på autism är baserade på beteenden och utvecklingsmönster noterades av föräldrar eller vårdgivare samt observationer av medicinska experter.

Ögonkontakt

Ögonkontakt är en form av utveckling som de flesta små barn gör med föräldrar , syskon och vänner . Ett barn med autism kommer att undvika att göra direkt ögonkontakt .

Uppmärksamhet

Efter grundläggande och enkla instruktioner är också ett vanligt tecken på en normal utveckling hos småbarn . Småbarn med autism ignorera regelbundet instruktion eller riktning från föräldrar för enkla uppgifter , till exempel Titta på det här " eller efter instruktioner , som " Kan du ge mig leksaken ? Komma barnets uppmärksamhet kan vara svårt eller kan kräva flera försök .

Tracking

Be ett barn där något normalt föranleder ett svar . För att till exempel en förälder som frågar ett barn visa honom där hennes säng och favorit uppstoppade djur är , oftast kommer peka på det . Ett barn med autism kanske inte kan göra det . Barnet kan se i riktning mot objektet, men ofta kommer faktiskt inte punkt .

Mätning Skills

Autism Treatment Evaluation Checklista erbjuder indikatorer för tal -och språklig kommunikation , sociala färdigheter och förmåga , kognitiv medvetenhet och fysiska beteenden . De får omfatta ställa frågor angående ditt barn , till exempel gör han eller hon ogillade beröring ( ett mycket vanligt tecken på autism flesta småbarn ) eller om han sällan ler . Har barnet följa kommandon eller svarar på dem? Har barnet vet sitt eget namn , använda fler än två eller tre ord i taget eller kan förklara hans behov ?

Sociala färdigheter kan omfatta vägran att få ögonkontakt , visar inga ömhet , ignorerar andra , inte för att hälsa på föräldrar eller syskon och är samarbetsvillig eller resistenta mot kommunikation , kärlek och undervisning .

Previous:nothing Next:orsakerna till en förstorad prostata ?

Relaterade artiklar


 • tidig utveckling av ett barn
 • högt buller och ringningar i öronen
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • toxikologi av isopropanol
 • barns kreativa rörelseaktiviteter
 • instrument som används för att höra ett hjärtslag
 • tecken på graviditet medan Depo
 • den sociala utvecklingen i ett spädbarn
 • tibia skelettsmärta
 • urinblåsa infektion orsakad av streptokocker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com