om myokloniska anfall hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-08
Myokloniska anfall kan orsakas av en form av epilepsi eller uppstå oberoende av epilepsi . Om ditt barn upplever ett anfall , är det viktigt att kontakta sin barnläkare för en utvärdering för att utesluta eventuella allvarliga medicinska tillstånd. Återkommande myokloniska anfall kan styras med receptbelagda läkemedel

Typer

Myokloniska anfall gör att musklerna på ena eller båda sidorna av ett barns kropp rycka plötsligt . Barnet kan falla eller tappa balansen . Under beslag , får ett barn droppe eller kasta ett föremål hon håller . En myokloniska anfall känns ungefär som " ryck vaken " känsla du kan ibland uppleva som du somna .

Tidsplan

Myokloniska anfall kan inträffa när som helst , men de mest inträffar efter uppvaknande . De upprepar ofta i kluster . Det kan eller inte kan vara utlösande eller tröskel sänka händelser ( brist på sömn eller tittar videospel , till exempel ) att fälla ut beslag . Debut av myokloniska anfall brukar börja i barndomen och kan fortsätta i vuxen ålder .

håller andan

Barn i åldrarna 6 och 24 månader håll ibland andan när de gråter och upprörda. Barnet kan bli tillfälligt medvetslös . Barnet kan vakna med ett ryck efter att ha blivit stel eller ryckningar medan medvetslös . Denna typ av anfall är relaterad till håller andan , inte epilepsi . De flesta barn växer ifrån håller andan stavar med den tid de är 5 år gamla.

Identifiering

En korrekt diagnos är avgörande för effektiv behandling. Barnets läkare kommer att ta en noggrann medicinsk och beslag historien, inklusive information om miljö och förhållanden under vilka beslag inträffade . Om ditt barn har kramper , upprätta en tidsplan för att hjälpa dig att ge läkare med denna information. Läkaren fysiskt kommer att undersöka ditt barn och kan beställa ett EEG eller konsultera en neurolog .

Resultat

Ett barn med hjärnans normala funktion och struktur har i allmänhet liten pågående skada eller komplikationer från anfall . Inte alla myokloniska anfall ange förekomsten av en sjukdom eller bakomliggande sjukdom. Men om ditt barn har ett anfall , bör hennes barnläkare utvärdera henne direkt .

Previous:nothing Next:tecken på graviditet samtidigt som ammar

Relaterade artiklar


 • flebotomi & venpunktion
 • omvårdnad och demens
 • sanningen om engångsblöjor
 • biverkningarna av ett bastubad
 • hur man byter ett batteri i en taylor litium skala
 • vad som orsakar impotens hos män?
 • Skillnaden mellan blodplasma och blodserum
 • om hårväxt i puberteten
 • hur du tar bort tillfälliga tatueringar från huden
 • den bästa ämnen för DNA-test
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com