orsakerna till en förstorad prostata ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-16
Prostatan är de manliga reproduktionsorganen körtel som producerar sperma , en mjölkaktig vätska som används för att transportera spermier när en man får utlösning . Prostatakörteln sätter press på urinröret när den blir förstorad , skapa svårigheter att urinera eftersom det blockerar flödet av urin . Symtomens svårighetsgrad varierar från man till man . En förstorad prostata , som även kallas benign prostatahyperplasi ( BPH ) , är en vanlig åldersrelaterade tillstånd och kan påverkas av andra frågor också , bland annat genetik , operationer och val av livsstil .

Ålder

Efter en tillväxt spurt under puberteten , är den körtel fullt utvecklad vid en ålder av 25 år. De flesta män över 40 år erfarenhet viss tillväxt i prostatakörteln , rapport läkare vid Mayo Clinic . Villkoret är kopplad till prostatacancer , men läkarna tror nivån av östrogen och testosteron hormon produktionen är bunden till ökad prostata tillväxt under åldrandet. Medan män är yngre än 40 kan manifesteras med förstorad prostata symtom , nästan hälften av män över 60 år och 90 procent av män över 80 år har utvidgat prostata .

Ärftlighet

Förstorad prostata verkar köras i familjer . De flesta män som diagnostiseras med villkoret har en familjehistoria av urinering svårigheter . Forskare vid Mayo Clinic rapporten också att svarta och vita män har en högre incidens av prostatacancer utvidgningen jämfört med asiatiska män .

testiklar

Egenskaper om testiklarna själva kan faktor i prostataförstoring . Läkare vid National Institutes of Health ( NIH ) rapporterar att män som har sina testiklar avlägsnas när de är unga , kanske på grund av testikelcancer , inte utvecklar BPH . Ta bort testiklarna efter en diagnos av förstorad prostata gör att prostatan att krympa tillbaka till sin normala storlek , ungefär lika stor som en valnöt .

Livsstil

åtgärder kan vidtas för att minska nivån av liggande utvidgningen som män ålder . Brist på motion och kallt väder tenderar att förvärra symtomen av en förstorad prostata . Alkohol och koffein kan göra symtomen förvärras, speciellt när det tas efter kvällsmaten . Läkare vid NIH rekommenderar att män med milda symtom av en förstorad prostata undvika antihistaminer och over-the-counter förkylningsläkemedel eftersom de kan förvärra symptomen . Spänning , ångest och stress kan också öka symtomen och leda till ytterligare komplikationer såsom urinvägsinfektioner .

Previous:nothing Next:FDA rekommenderar barn vitaminer

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till öronen blir röd och varm ?
 • kök bestämmelser om livsmedelssäkerhet
 • vad är det jobb i gallblåsan ?
 • bostadshus behandling av epilepsi hos barn
 • förlust av blåskontroll hos barn
 • matta installation och barnets hälsoproblem
 • hur man kan bli av trä möss
 • hur man bistår med en bäcken
 • omvårdnad och demens
 • lös hud från en graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com