tecken och symtom på förhöjda triglyceridnivåer

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-23
Triglycerider är fetter som finns i blodet, och är kroppens viktigaste kraftkälla. När de blir förhöjda, kallas tillståndet hypertriglyceridemi. Triglycerider kommer från livsmedel, och tillverkas även i levern. Hypertriglyceridemi kan orsaka åderförkalkning och pankreatit. Triglycerider kan sänkas genom att göra livsstilsförändringar. Om livsstilsförändringar inte lyckas, får läkemedel förskrivas.

Symtom

Bröstsmärta uppstår när triglycerider upphöja till en extrem nivå . Bröstsmärtor kan vara ett förstadium till en hjärtattack . Hjärtinfarkter uppenbart på olika sätt . För vissa människor , kan smärtan kännas i nacke, skuldror , armar , rygg eller käken . För andra kan symptomet vara känsla av tryck på vänster sida av bröstet . Den vänstra armen är en gemensam plats för smärta .

Pankreatit kan utvecklas när triglycerider höjs till extrema nivåer . Det är oklart varför pankreatit utvecklar , men forskare har misstänkt att låg täthet partiklar kan hindra blodet kapillärer vid evenemang av hypertriglyceridemi. Akut pankreatit kännetecknas av smärta som är ibland svåra. Smärtan kan åtföljas av trötthet, feber, illamående, uppkördhet i buken och snabb puls.

Stroke inträffar när det finns ett avbrott i försörjningen av blod till en del av hjärnan. Classic underskrifter av stroke är svaghet i ansikte, armar eller ben, vanligen på ena sidan av kroppen. Förvirring, sluddrigt tal, problem med att se, gångsvårigheter, en svindlande känsla av bristande samordning och en svår huvudvärk är också tecken på att en stroke har inträffat.

Xanthomas förekommer i små grupper. De är mycket små, gula hudutslag som oftast uppträder på rygg, skinkor, klackar, knän, armbågar och bröst.

Lipemi retinalis är ett tillstånd där ögonen blir mjölkiga på grund av förhöjda triglycerider. När triglycerider är under kontroll, är mjölkaktigt utseende omvända.

Riskfaktorer för Förhöjda triglycerider

Livsstil faktorer som ökar risken för att utveckla hypertriglyceridemi är att äta livsmedel som innehåller mycket mättat fett och kolesterol, övervikt, rökning och tunga alkoholbruk.

Ärftliga riskfaktorer som kan orsaka förhöjda triglycerider inkluderar ärvt högt blodtryck, låga nivåer av low-density lipoprotein (LDL ) i blodet, en familjehistoria av hjärt- kärlsjukdomar och typ I-diabetes .

Tips

Minska intag av mättat fett , kontrollera kolhydrater , viktminskning , sluta röka och minska alkoholkonsumtionen kan sänka din risk att utveckla hypertriglyceridemi.

Previous:nothing Next:Hur berätta om du har magnesiumbrist

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa graviditet halsbränna
 • effektiv kommunikation med äldre
 • nivåer av mänsklig beröring
 • kök bestämmelser om livsmedelssäkerhet
 • hälsosam vana verksamhet för mellanstadiet
 • om Nalgene vattenflaskor
 • vad är den kemiska riskerna med rengöringsmedel på mat ?
 • negativa effekter av p-piller
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • Vilka funktioner i 4D ultraljud ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com