tecken på att bli gravid

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-04
Ett positivt graviditetstest, ett bäckenben tentamen som avslöjar ett foster, höra ett fostrets hjärtslag och ser en bebis på ett ultraljud är den definitiva tecken på graviditet. Det finns andra tecken på graviditet vara på jakt efter, inklusive en svullnad buken eller känna barnet sparka. Veta dessa tecken och titta ut för dem att du ska kunna få ordentlig mödravård tidigt i graviditeten.

Trötthet

Enligt American Association Graviditet kan trötthet börja så tidigt som i veckan efter befruktningen. I vissa fall är trötthet svår;. Men kanske du bara behöver lägga till en viloperiod eller en kort tupplur på ditt schema, om trötthet är mindre

Menstrual ändringar

En missad tid kan märkas ungefär två veckor efter befruktningen. I vissa fall kan implantation blödning, vilket sker 6-12 dagar efter befruktningen, framstå som en ljus period. Om du upplever någon förändring i din menscykel är ett graviditetstest motiverad.

Värk och smärta

En lägre ryggont är vanligt i början av en graviditet och oftast fortsätter under hela graviditeten. Hip smärta och buk ligament smärta är också möjliga tecken på graviditet, men båda dessa brukar uppenbart under andra eller tredje trimestern av graviditeten. På grund av de hormonella förändringar som sker under graviditet, huvudvärk är vanliga i början av graviditeten.

Ömhet i brösten

En till två veckor efter befruktningen, kanske du märker att dina bröst är svullna och ömma. Din areolae kan vara mörkare. Dessa symtom varar vanligen under hela graviditeten, men kan ömma bröst avtar något under det andra och tredje trimestern.

graviditetsillamående och Mat aversioner /Cravings

som hormoner förändring i början av graviditeten , kanske du märker att du känner dig illamående , speciellt när man inte äter på ett tag eller när du känner lukten av starka dofter . Detta symptom på graviditet kallas graviditetsillamående. Graviditetsillamående är inte begränsat till morgonen , det kan inträffa när som helst på dygnet . Morgon sjukdom kan också leda till en aversion mot vissa livsmedel , särskilt illaluktande mat som lök eller vitlök . Du kan också hitta dig själv begär mat du inte brydde sig om innan din graviditet . Om du börjar längta efter non-food som stärkelse eller lera, kontakta din läkare, eftersom detta är ett tecken på näringsbrist. Du kan också utveckla halsbränna efter att ha ätit eller druckit.

Humörsvängningar

Under hela graviditeten kan du uppleva stora humörsvängningar. Du kan vara lycklig en minut och gråta över en bilförsäkring kommersiell nästa. Du kan bli arg om mindre saker. Dessa humörsvängningar är vanliga under graviditeten och är resultatet av hormonella förändringar.

Stretch Marks

När din kropp förändras med graviditet, kan du uppleva hudbristningar. Dessa kan uppstå på något område på kroppen som upplevelser snabb tillväxt, men bristningar under graviditeten är vanligast på skinkorna, magen och brösten

Förändringar i Badrum Habits

Ungefär sex till åtta veckor efter befruktningen. du kan börja kissa oftare och kan bli förstoppad. Dessa symtom minskar vanligen under den andra trimestern, men kan de komma tillbaka under tredje trimestern.

Previous:nothing Next:tecken på en multipel graviditet

Relaterade artiklar


 • fysisk utveckling : 6-12 år
 • mini trampolin instruktioner
 • hur man hittar ett sjukhus nära dig
 • minnesota medicinsk hem lärande samarbetsaktiviteter
 • om moraliska utvecklingen hos ungdomar
 • effekterna av bomull inuti kroppen
 • telejourer för graviditet frågor
 • hur man passar en arm lyftsele
 • kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet
 • bilaterala mastektomi definition
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com