tecken på att du är gravid

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-10
Flera tecken på graviditet under den första trimestern , av vilka några kan pågå i en hel graviditet . När ovanstående symptom uppstår, är det viktigt att ta ett graviditetstest för att avgöra om mödravård behövs . Tidig mödravård kan bidra till att ett friskt barn levereras i slutet av graviditeten .

Reproduktiv ändringar

Flera reproduktiva systemet ändrar signal ett utvecklingsland graviditet . Enligt Sonoma State University , kan implantation blödning sex till 12 dagar efter befruktningen . Denna blödning kan visas som bakgrund stänkblödning som varar i några timmar eller några dagar . En av de mest igenkännbara reproduktiva förändringar som sker som ett tecken på graviditet är en missad menstruation . Detta beror på att stigande hormonnivåer i samband med graviditet hindra livmoderslemhinnan från lossnade. Bröst förändringar är också en av de vanligaste tecknen på graviditet . Bröstsvullnad beror på hormonet topp som inträffar under den första trimestern . Den vårtgårdar , som är de områden av huden runt bröstvårtorna , får också mörkare under den första trimestern .

Värk

Ryggont och huvudvärk är tecken på graviditet som uppstår på grund av de fysiska och hormonella förändringar i samband med ett växande foster. Enligt American Association Graviditet kan ryggsmärtor ske till följd av de stigande hormonnivåer , förändringar hållning , viktökning och stress . Hormon överspänningar som inträffar tidigt i graviditeten kan leda till huvudvärk . Om dessa värk inträffar är det viktigt att diskutera behandlingsalternativ med en läkare . Ta inte över disk eller receptbelagda läkemedel utan att rådfråga en läkare , eftersom vissa mediciner kan skada ett foster .

urin ändringar

När livmodern växer för att rymma en växande fostret , är pressen på blåsan . Detta kan leda till urin förändringar som varar i alla tre trimestern av graviditeten . Urineringsfrekvens är en av de vanligaste urin förändringar . Enligt University of Maryland Medical Center , gravida kvinnor har också en ökad volym av kroppsvätskor , vilket kan leda till behov av att kissa oftare . Urin ansträngningsinkontinens kan också inträffa under graviditet . Denna typ av inkontinens är resultatet av trycket på urinblåsan och kan förvärras av hosta , nysningar eller lyfta tunga föremål.

graviditetsillamående

graviditetsillamående är den illamående och ibland kräkningar , som inträffar under graviditeten . Detta sker som en följd av den stigande hormonnivåer i en gravid kvinnas kropp . Medan begreppet graviditetsillamående innebär att detta bara händer på morgonen , kan morgonillamående förekomma även på eftermiddagen eller kvällen . Kvinnor med graviditetsillamående kan lindra deras symtom genom att äta mat som är lättsmält , och låg fetthalt och fibrer som yoghurt , vätskor och smoothies . Äta små måltider och mellanmål under dagen kan också hjälpa till att förebygga illamående i samband med graviditet .

Allmänt Tecken

Trötthet och matbegär finns också tecken på graviditet. Trötthet beror på att en gravid kvinnas kropp måste förbereda moderkakan, som ger näring till fostret under de nio månaderna av graviditeten. Stigande nivåer av hormonet progesteron gör det också lätt för en gravid kvinna att bli trött. Mat cravings förekommer också som en följd av stigande hormonnivåer och ökade behov näring under graviditeten. Gravida kvinnor kan längta mat som är salt, kryddig eller söt, eller sina begär kan ändras graviditeten utvecklas.

Previous:nothing Next:hur man kan förebygga högt blodtryck under graviditet

Relaterade artiklar


 • kall dimma luftfuktare problem
 • Vilka är farorna med klor i uppvärmda pooler ?
 • kvinnors hälsa stipendier
 • tecken på en multipel graviditet
 • Lactobacillus fakta
 • hur är alkoholism ärftligt?
 • vad är milda influensaliknande symptom?
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • det Integumentary system i kroppen
 • hjärt anatomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com