tecken på dehyration i baby

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-12
Dehydrering kan tyckas som en enkel förutsättning för att diagnostisera , men när den förekommer i en baby , tecknen är inte så tydliga . Även om de kan ropa av törst och hunger, dehydrering fortskrider kan de gråta mindre och blir slöa . Vad du tycker är ett innehåll , lugn bebis , kan vara en som upplever svår uttorkning . Det är viktigt att vara medveten om alla de tecken på uttorkning som kan uppstå i ditt barn , så du kan få omedelbar vård .

Dry Blöjor

En av de första tecknen på uttorkning hos spädbarn är torr blöjor . Enligt Barn , Ungdom och Women's Health Services i Australien , bör barn har normalt minst sex till åtta blöta blöjor per dag , och ofta mer än så. Om du hittar under flera dagliga blöja ändrar blöjor är torra , din bebis kan vara uttorkad , eller blir uttorkad . En annan blöja tecken att leta efter är färgen på urinen. Om utseendet på urin i blöjan är en ljus gul eller orange färg , betyder det att det är mycket koncentrerad och dehydrering kan vara ett problem . När de är våta blöjor börjar bli färre , måste du vara uppmärksam på hur mycket ditt barn dricker . Titta efter andra tecken på uttorkning , och om du tror att ditt barn kan vara uttorkad , se din barnläkare omedelbart . Den yngre barnet är , desto mer allvarligt detta villkor .

Torr hud

Torr hud är ännu ett tecken på uttorkning i ett spädbarn. Medan huden kan bli torr från miljöförhållanden , såsom torr värme i huset , kan det också bero på avsaknaden av vätskor . Tecken att leta efter är torr , flagnande hud och spruckna läppar och sprucken hud runt munnen området . University of Iowa barnsjukhuset förklarar också att spädbarnen tandköttet kan bli torr och klibbig också. Även om inte en hud tecken på uttorkning , kanske du också vill uppmärksamma om barnet producerar tårar eller inte, så inga tårar kan peka på inte tillräckligt med vätska i kroppen .

andra tecken

Det finns andra fysiska symptom att vara medveten om när vi letar efter uttorkning i ett spädbarn . På toppen av barnets huvud är vad som ofta kallas det " soft spot " eller fontanell . När uttorkad , kommer den mjuka plats visas sjunkna i , om än svag . Ögonen kommer också att visas sjunkna i , och kan ha mörka områden under dem . Även initialt barnet kan cranky , rapporterar National Institutes of Health att när uttorkning har utvecklats och blivit allvarlig kan barnet verkar slöa , och kan även sjunka in i en koma .

Previous:nothing Next:förlust av blåskontroll hos barn

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till utvecklingsförsening ?
 • stipendier för omvårdnad högskolor
 • hur man kan bli av tuffa akne
 • ljud hörapparater
 • tecken på missfall som börjar
 • det bästa sättet att använda en bastu
 • om låg progesteron
 • BENHINNEINFLAMMATION & osteomyelit
 • hur du tar bort tillfälliga tatueringar från huden
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com