tecken på en multipel graviditet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-03
En multipel graviditet definieras av March of Dimes som medför fler än ett barn på samma gång . De flesta graviditeter i USA är enkelbörd med bara en bebis i magen . Ungefär 3 procent av amerikanska födslar flerbörd , de flesta är i tvillingar med bara en bråkdel som leder till högre ordningens multiplar . Tidigare generationer av kvinnor får inte ha kunnat berätta att de var medför fler än ett barn . Tekniken har spelat en roll i att diagnostisera en multipel graviditet .

Belly Storlek

Ett tecken på en multipel graviditet är att mor- till-vara växer snabbare än vad som förväntas med en singleton graviditet . Livmodern expanderar tidigare för att rymma två bebisar och kan vid första orsaka en kvinna att tänka i datumen för hennes senaste menstruation och eventuell befruktning datum . Hon kanske märker att hon vinner en betydande mängd i vikt under första trimestern , i syfte att stödja två barn, förklarar de amerikanska Graviditet Association .

hormonnivåer

hormonnivåer kan peka på det faktum att en multipel graviditet är på gång. Humant koriongonadotropin ( hCG ) är en hormon som produceras av kroppen från mycket tidigt i graviditeten . Under de första dagarna och veckorna efter befruktningen , hCG stiger exponentiellt . När två eller flera barn dela livmodern , hormoner nivåerna ökar ännu mer än i en normal singleton dräktighet . HCG mäts genom ett blodprov och kan användas för att hjälpa till att diagnostisera en multipel graviditet .

Ökad Symtom

ömhet i brösten, illamående och humörsvängningar är alla symptom som vissa kvinnor upplever när de är gravida . Medför fler än ett barn kan göra dessa symtom intensifieras . Svår graviditetsillamående är inte ovanligt men kan vara mer troligt i en kvinna som är gravid med tvillingar , trillingar eller högre multiplar ordning.

Double Vital Signs

Att se två ockuperade säckar på ett ultraljud eller höra två skilda hjärtslag under en undersökning är ett tecken på en multipel graviditet . Vissa multiplar kan märkas mycket tidigt i graviditeten innan ett ultraljud utförs . Läkare som misstänker att en kvinna kan bära multiplar beroende på storlek avvikelser , en ökning med illamående eller användning av fertilitet droger kommer att beställa ett ultraljud . Imaging teknik kan ge ett definitivt svar om antalet barn i livmodern .

Falskt positivt screeningresultat

Runt sextonde graviditetsveckan kan kvinnor välja att låta testa göras för att identifiera risken för eventuella fosterskador . Testning innefattar fostervattensprov , moderkaksprov och alfa-fetoprotein . Onormala resultat av någon av dessa tester kan uppstå när i själva verket är det inga problem med det ofödda barnets . Ibland kan dessa resultat , kallat falska positiva , kan indikera en multipel graviditet .

Previous:nothing Next:tecken på missfall

Relaterade artiklar


 • Estrace och amning
 • varför skjul kvinnor hår?
 • Definitionen av laryngoskopet
 • barn hjärnkirurgi återhämtning
 • degenerativa skelettsjukdomar hos barn
 • förteckning över abortkliniker
 • hur man läser öga diagram
 • hur är fostret påverkas av alkohol & röker ?
 • Vad är personlig hygien för barn ?
 • Hur är DNA-tester görs för att bevisa faderskap ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com