tidigare tecken på graviditet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-09
Flera tidigare tecken på graviditet kan hjälpa kvinnor att avgöra om de behöver ta ett urin eller blod graviditetstest. Detta kan framkalla kvinnor att få tidigare mödravård, som kan skydda hälsan för mödrar och barn under hela graviditeten processen. Flera livsstilsförändringar kan hjälpa till att hantera dessa graviditet chanser så att de är acceptabla.

Missade menstruation

Saknade en menscykel är ofta en av de allra första tecknen på graviditet. Däremot kan andra tecken på graviditet framträda inför en missad mens beroende på tidpunkten för befruktningen. Saknade en menstruation kan också vara ett symptom på andra medicinska tillstånd, så det är inte alltid den mest tillförlitliga indikatorn av graviditeten. När en missad menstruation uppstår som en följd av graviditeten, kommer den gravida kvinnan har inte en ny period för den tid som hela graviditeten.

Bröst ömhet och svullnad

Enligt California State University, Long Beach, bröst ömhet och svullnad kan förekomma så tidigt som en till två veckor efter befruktningen foster. Ömma bröst definieras som ömhet eller känslighet i brösten. Ömhet kan också orsaka stickningar i bröstvårtorna, särskilt när en kvinna i en kall miljö. Bröstsvullnad orsakas av den snabba ökningen av hormoner som sker efter befruktningen. Undvika koffein och hög natrium livsmedel kan lindra vissa av svullnad och minska obehag, om bröst ömhet och svullnad är graviditetsrelaterade.

Graviditetsillamående

graviditetsillamående är ett vanligt symptom på tidig graviditet. Enligt Children's Hospital of Pittsburgh, ungefär hälften av alla gravida kvinnor upplever illamående under första trimestern av graviditeten. Detta är ibland åtföljs av kräkningar, men illamående och kräkningar inte alltid förekommer tillsammans. Graviditetsillamående kan inträffa när som helst, men symptomen är oftast värre på morgonen. Livsmedel rika på komplexa kolhydrater kan lindra graden av graviditetsillamående, särskilt när en kvinna äter små måltider flera gånger varje dag.

Trötthet

Enligt March of Dimes, kan trötthet inträffar tidigt under graviditeten eftersom kroppen producerar mer progesteron, som orsakar trötthet och sömnighet. Det är viktigt för gravida kvinnor att få tillräckligt med sömn varje natt för att förhindra trötthet under dagen . Med korta tupplurar under dagen kan hjälpa en kvinna att få mer vila , så att hennes hälsa inte äventyras av alltför trötthet. Äta en hälsosam kost som är rik på protein och andra näringsämnen kan också hjälpa till att bekämpa graviditet-inducerad trötthet .

Mat Cravings

Mat cravings kan börja tidigt och fortsätta genom hela graviditeten . Dessa livsmedel cravings vanligtvis inte skadligt , såvida inte en gravid kvinna inte får tillräckligt näringsrika måltider och mellanmål . Tillägg balanserade måltider med mellanmål som innehåller små mängder protein och fett. Dessa livsmedel kan upprätthålla energi nivåer under en längre tid, till skillnad från kolhydrater-lastat snacks som kan orsaka en tillfällig topp i energi, följt av en period av trötthet och tröghet.

Frekvent urinering

Frekvent urinering kan förekomma sex till åtta veckor efter befruktningen. Denna tidiga tecken på graviditet beror på, eftersom det växande fostret växer sig större, expanderar livmodern. På grund av hur nära livmodern är att urinblåsan kan förstoras livmodern sätter press på blåsan, vilket gör att behovet av att urinera oftare. När täta urinträngningar är ett problem, undvika att dricka stora mängder vätska på en gång. Istället dricker små mängder vätska under dagen.

Previous:nothing Next:hur alkohol påverkar kroppens vatten volym

Relaterade artiklar


 • räkna metod för födelsekontroll
 • diarré i en 10-månader gammal baby
 • orto tri - cyclen information
 • orsaker till svarta uppbyggd på ett duschmunstycke
 • ADHD-symtom i fyra-åringar
 • den bästa medicinska tidskrifter
 • Vilka är de behandlingar av kräkningar i ett barn ?
 • hur är ett foster mätas ?
 • hur du spårar sjukdomshistoria
 • kakaosmör och solen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com