vad är effekterna av bältros under graviditeten?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-06
Bältros är termen för herpes zoster -virus , som liknar vattkoppor . Bältros orsakas av varicella zoster -virus , och det resulterar i en smärtsam , blåsor utslag . Även vanligast hos personer över 60 , kan bältros drabba vem som helst . Även vattkoppor är den form av viruset som normalt inträffar i barndomen , kan barn också lida av bältros och

Under graviditeten är kvinnor alltid oroliga för sin hälsa-varje förkylning, influensa och ont i magen tar på en annan innebörd när ditt barns hälsa står på spel . Trots att varicella zoster-virus har en inverkan på ett växande foster , de risker som beror på när mamma kontrakt virus och om hon utvecklar vattkoppor eller bältros

Bältros vs Vattkoppor

Både bältros och vattkoppor orsakas av samma virus , men de resulterande sjukdomarna är olika , och de har alla mycket olika inverkan på ett foster . I allmänhet är det tänkt att bältros utgör något större hot för ett foster om de avtalade under graviditeten. Men vattkoppor kan vara mer farligt , särskilt om det är kontrakterade i slutet av graviditeten .

Spotting skillnaden

Om en gravid kvinna aldrig haft vattkoppor och är utsatt för varicella zoster -virus , kommer hon att utveckla vattkoppor . Om hon har redan haft vattkoppor och utsätts igen till varicella zoster-virus , kan hon utveckla bältros , men hon kommer inte att utvecklas vattkoppor igen .

Vattkoppor är kliande , röda fläckar , medan bältros är en smärtsamma utslag av kliande blåsor som ofta börjar på ena sidan av kroppen . Bältros förekommer ofta som ett utslag omslag runt midjan men det kan också visas i närheten av ena ögat . Dock blåsor själva kan visas var som helst på kroppen .

Virus i tidig graviditet

Före den 30: e graviditetsveckan , det finns en liten risk för barnet av en missbildning , om modern kontrakt vattkoppor , enligt till det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke ( NINDS ) . Men det tyckte att risken för missbildningar på fostret är mycket låg från bältros virus . I allmänhet bältros sällan har någon effekt på ett foster . Bältros är också mycket sällsynt under graviditet

Virus i sen graviditet

Om en gravid kvinna utvecklar bältros strax före födseln-. så lite som en vecka eller två innan-det kan påverka barnets hälsa . Dessa barn är mer benägna att utveckla barn bältros , enligt NINDS . De kan faktiskt vara född med vattkoppor , eller utveckla den efter bara ett par dagar i livet . Barn kan också utveckla bältros före 5 års ålder på grund av denna exponering strax före födseln .

Men dagarna mellan sjukdom och födelsen av barnet ge tid för moderns immunförsvar att skydda fostret genom ökad antikroppsproduktion. Dessa antikroppar kan skickas till fostret och förbättra sin förmåga att skydda sig mot bältros virus .

Vattkoppor vid Född

Om en mamma får vattkoppor rätt vid tiden för födelsen , det finns inte en möjlighet för moderns immunförsvar att skydda barnet från viruset . En nyfödd bebis immunförsvar ännu inte är utrustade för att slåss av vattkoppor viruset , och om vattkoppor utvecklas, kan det vara dödligt för en nyfödd .

Behandling för bältros under graviditet

Antivirala läkemedel som vanligen används för att behandla bältros , och dessa anses säkra att använda av gravida kvinnor ( US Food and Drug Administration Kategori B ) . Aciklovir , famciklovir och valacyclovir finns mediciner normalt föreskrivs för behandling av bältros hos gravida kvinnor. Även smärtstillande medel är ofta skrivs , kommer recept vara olika för gravida kvinnor på grund av deras risk för skador på fostret . En läkare kommer att ordinera en annan smärtstillande baserat på trimestern och vad som anses säker på den punkten i graviditeten .

Barn som föds med vattkoppor ges en bild av antikroppar mot viruset , tillverkade av blod från en vuxen som nyligen har kommit över antingen vattkoppor eller bältros . Dessa antikroppar kan hjälpa till att ge barnets immunsystem styrka den behöver för att bekämpa potentiellt dödliga viruset .

Previous:nothing Next:Vilka är de tidigaste tecknen som kan tyda på graviditet?

Relaterade artiklar


 • hur man odlar ansiktshår vid ung ålder
 • Hårborttagningscreme under graviditeten
 • Oklahoma mat stämpel krav
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • viktiga organ med anknytning till muskelsystemet
 • telejourer för graviditet frågor
 • Definitionen av paraffininbäddning
 • bostadshus behandling av epilepsi hos barn
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • hur du spårar sjukdomshistoria
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com