vad är orsakerna till huvudvärk & spasmer tunga?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-27
Huvudvärk och tunga spasmer kan allvarligt påverka dem som lider dem, orsakar smärta och obehag och gör det svårt att utföra varje dag uppgifter. Det finns många orsaker till huvudvärk och kramper tunga, och några av dessa är kopplade till varandra. Vissa huvudvärk och kramper tungan kan förebyggas, medan vissa kan inte

tungspasm

Tongue spasmer kan oromandibular dystoni (OMD). OMD gör tungan röra sig i alla riktningar och kan göra det svårt eller rentav omöjligt att svälja. OMD kan orsakas av cerebral pares, encefalit (eller svullnad i hjärnan), biverkningar av vissa läkemedel, hepatisk encefalopati (en leversjukdom) och Hunter korea (en generativ nervsjukdom).

Muskelkramper

Tongue spasmer kan också orsakas av kramper. Tungan är en stor muskel, och är så föremål för kramper, som hänvisar till en ofrivillig sammandragning av en muskel. Om tungan är föremål för kramper, kan det kännas trånga och utbuktande. Kramper har många orsaker, inklusive alkohol, uttorkning, en under-aktiva sköldkörteln, njursvikt och kan också vara en biverkning orsakas av vissa läkemedel.

Spänningshuvudvärk

Det finns två huvudsakliga former av huvudvärk : spänningar och migrän . Spänningshuvudvärk spridda över hela pannan och orsakas ofta av stram, kontrakterade muskler i käke och nacke . Detta innebär att en huvudvärk kan orsakas av belastningen på käken orsakas av tunga spasmer . Spänningshuvudvärk kan också vara ett symptom på andra problem , såsom stress , depression och ångest. Brist på sömn , hunger , alkohol och droger , koffein tillbakadragande och sötsaker som choklad kan alla orsaka spänningshuvudvärk.

Migrän

Migrän sker vanligen med andra symptom såsom dimsyn. De orsakas av onormal hjärnaktivitet som orsakas av sådana faktorer som stress, sömnbrist, höga ljud och kost. Migrän är relativt vanliga och oftast drabba människor i åldrarna 10 och 46 mest.

Cluster huvudvärk

Cluster huvudvärk brukar attack ena sidan av huvudet, och kan också åtföljas av en täppt näsa. Cluster huvudvärk kan vara allt från en vecka till ett år. Cluster huvudvärk kan orsakas av en plötslig utsättning av histaminer eller serotonin i kroppen. Denna release kan utlösas av höga höjder, starkt ljus och värme.

Överväganden

Du bör tala med din läkare om du upplever huvudvärk eller tungan spasmer i mer än ett par dagar.

Previous:nothing Next:utveckling i ett 17-månader gammal baby

Relaterade artiklar


 • om låg kostnad sjukförsäkring i Kalifornien
 • hur man kan öka antalet spermier när du är över 40
 • vikten av sjukförsäkring för barn
 • nerver inblandade med foten smärta
 • barn hjärnkirurgi återhämtning
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • information om hypertoni hos nyfödda
 • tecken på sura uppstötningar hos spädbarn
 • Vilka är farorna med värmelampor på barn?
 • baby skönhet tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com